OGTT i Ipg Ipm na TORCH
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 8:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
OGTT i Ipg Ipm na TORCH
U oktobru sam ostala u drugom stanju, posle cetri godine lecenja i trkanja po lekarima, i to putem inseminacije kod dr.Ivanovic iz prvog puta. Kad sam krenula kod nje morala sam na dijetu i da pijem metformin i to 3x1 dnevno. Kad sam ostala u drugom stanju ja sam na svoju ruku prestala da pijem metformin gde am posle dve nedelje kod prve kontrole u 7 nedelji trudnoce morala ponovo da pocnem sa metforminom.U 10 nedelji je ustanovljeno prestanak rada srca ploda i uradjena kiretaza.Dr koji mi je radio kiretazu mi je predlozio da se urade kariotipi ali kod nas se oni rade tek posle 3 spontanog pobacaja, pa je dat predlog od strane geneticara i ginekologa u Visegradskoj da se uradi OGTT,Ipg i Ipgm na TOrch.OGTT sam radila u martu prosle godine pa me zanima da li su potrebni ovi nalazi da se urade, gde da ih uradim ili bilo kakav savet?Da napomenem, posto se lecim kod dr. Ivanovic jos nisam bila kod njih od kiretaze da cujem njeno misljeneje, jer su oni sad na odmoru, a i nisam jos uvek dobila metstruaciju posle kiretaze.Jednostavno sta da uradim.Hvala za bilo kakav odgovor i izvinjavam se sto je ovako predug tekst.