stiskanje vilice

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jeja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:55 pm

stiskanje vilice

Post od jeja1 »

Neznam da li je pravo mesto za ovo pitanje.Imam problem,desava mi se povremeno da u toku sna toliko stiskam zube da ujutru kada se probudim sve me boli,svaki zub, cela vilica.Nemogu to da kontrolisem.Inace svako vece skripim zubima,meljem.Da li je to neka bolest?Ima li resenja za ovakvu naviku?Ako neko zna sta mi se desava molim za odgovor!Hvala
Pozdrav...
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Problem koji vi imate se zove u stomatologiji bruksizam i niste usamljen slucaj.To je dosta rasprostranjeno i ukoliko ne reagujete na vreme mozete imati vrlo velike probleme u smislu bolova u zglobu , trosenja griznih povrsina zuba ,resorpcije kosti i jos mnogo sta.Resenje za takve slucajeve(u koje spadam i ja)je jedna vrsta folije koja se napravi po modelu vasih zuba , koju nosite svake noci i koja vam ne dozvoljava takve kretnje.Nije neprijatno za nosenje i brzo se priviknete.Zato otidite hitno do svog stomatologa i trazite pomoc :roll:
Prijatno vece
jeja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:55 pm

Post od jeja1 »

Hvala na odgovoru,nisam znala da je problem koji imam poznat u medicini.Oticicu kod stomatologa.Jos jednom hvala.
Pozdrav...
Odgovori