Kondilomi i promene na grlicu materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dr.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 12, 2007 11:29 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kondilomi i promene na grlicu materice

Post od dr.r »

Pozdrav svima,
juce sam dobila ginekoloske rezultate. Ultra zvuk mi je dobar. PapaNikolau je dobar. Ali, imam kondilome i promene na grlicu materice. Skroz sam odlepila od straha. U ponedeljak idem na skidanje kondiloma a za mesec dana treba da mi rade biopsiju grlica. Meni to sve tako strasno zvuci. Ja nemam ni jedan porok, veoma sam disciplinovana....
Da li ja treba da se brinem? Svi mi govore da to nije toliko strasno ali kad kazemo "promena na grlicu materice" meni se noge odseku.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Mnogo smo pisali o kondilomima ,skidanju itd. ...

Mene sad mrzi ponovo da pišem , ali imaš opciju traži pa ako te ne mrzi da nadješ poruke ( asamo kod mene je kompletno sve opisano , kako kada koliko boli , zašto mi ginekolog nije dao da se šalje na biopsiju itd. itd.)

U slučaju nejasnoće postavi pitanje pa će ti se neko javiti...........

Srećno i pozdrav :wink:
Analeo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 5:48 pm

Post od Analeo »

Naravno da ti nije svejedno kad cujes da imas kondilome i promenu na grlicu materice,ali to se danas uspesno resava metodom "spaljivanja",koja nije bolna,radi se u totalnoj anesteziji i kratko traje.Posle skidanja kondiloma ne bi trebalo da imas odnose 2-3 meseca.I ako ti se kondilomi ne vrate u roku od 6 meseci,najverovatnije ti se vise nece pojavljivati,ali moras imati zasticen odnos i pojacaj imunitet.
Sto se tice promene na grlicu (neki vid "ranice"),trebalo bi da ti uzmu uzorak sa njega i na osnovu toga donesu odluku.
Pozdrav! :roll:
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am

Post od Besana »

Ja sam pre 15 godina imala ranice na grliću posle porođaja. ginekolog iz Zadra mi preporučio ulje kantariona. sve je prošlo ok. sad redovno koristim sanosil super 25 nakon intimnih ispiranja
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Post od Zorana »

[quote="Besana"]Ja sam pre 15 godina imala ranice na grliću posle porođaja. ginekolog iz Zadra mi preporučio ulje kantariona. sve je prošlo ok. sad redovno koristim sanosil super 25 nakon intimnih ispiranja[/quote]
A sta je to sanosil 25?
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am

Post od Besana »

To je rstvor koji mi je preporučio ginekolog, rastvor aktivnog kiseonika i srebra (u stvari vodonik peroksida i srebro oksida). karakteristično je da deluje na sve mikrobe (i bakterije i viruse i gljivice i parazite) pa nema poremećaja flore u jednu stranu, intimni osećaj je kao kad ti zubar tušira usta hidrogenom (aktivni kiseonik i dolazi od vodonik peroksida). probaj
Odgovori