Imam jako suve oci i sociva nosim manja od 1god. Skoro stalno osjecam da mi smetaju jer su mi oci jako suve. Oftamolog mi je rekao da se strpim i da cu se vremenom navici!??????
U decembru mi je socivo,nakon blazeg trljanja kapka rukom, porezalo epitel i sada ne smijem ponovo da ih nosim jer se plasim da ne uzrokujem trajno ostecenje oka. Sta mi savjetujete i da li su "vjestacke suze" "Bauch&Lomb" dovoljne u slucaju izrazito suvih ociju?
Molim vas da odg. jer nekoliko oftamologa u mom gradu mi je dalo sasvim razlicite odgovore i vise ne znam kome da vjerujem....
pozzzz
Nisam oftalmolog, ali iz mog iskustva mislim da ces se stvarno navici na sociva. Sociva zahtevaju ucestalije treptanje (momci ce misliti da je to neki znak )jer se oko brze susi, ali osnovno je da ne diras oci rukama (sminkaj se ) !!! Ja par godina nosim meka sociva i nikakve probleme nisam imala.
p.s. nekako sve mislim da si zensko...?
Uradite ponovo Shirmer test kod oftalmologa,i ukoliko test pokaze da je kod Vas u pitanju smanjena sekrecija suza,naravno da ne mozete nositi nikakva kontaktna sociva,na zalost.Vestacke suze Vam u tom slucaju ne mogu pomoci.Cuvajte zdravlje svojih ociju.
Pozdrav!