Hocu na skijanje ali kako?POMOC
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 4:16 pm
Hocu na skijanje ali kako?POMOC
Na klizanju mi se desila nesreca(15 januar).Sedam dana setam sa povredom.22 januar,urgentna hirurgija dijagnoza dis.fractura malleoli lac.cruris sine(uz otok)!Longeta 9 dana.31 januar gips 5(crnih,najcrnjih)nedelja.Mora li to bas toliko?Mislim da mi doktor nije ni pogledao snimak vec je sacometrijom ocenio da to treba da bude 5 nedelja.POMOC.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Postovani Slavko,
Doktori nikad ne ocenjuju koliko treba da se nosi gips prema snimku vec prema iskustvu, ili ako vec tako volite to da nazivate, sacometrijom. O cemu se zapravo radi? Zna se vreme potrebno da kost na odredjenom mestu zaraste. Dobili ste samo 5 nedelja? Odlicno, ja bih Vam odredio najmanje 6-8 nedelja. Imate prelom spoljasnjeg dela skocnog zgloba. O skijanju ne treba ni da razmisljate ove godine. Nakon zarastanja preloma, sledi Vam period rehabilitacije. Do negde sredine aprila ne ocekujte previse, noga ce Vam biti mnogo slabija, i moracete intenzivno da je vezbate svaki dan da biste joj povratili snagu.
Doktori nikad ne ocenjuju koliko treba da se nosi gips prema snimku vec prema iskustvu, ili ako vec tako volite to da nazivate, sacometrijom. O cemu se zapravo radi? Zna se vreme potrebno da kost na odredjenom mestu zaraste. Dobili ste samo 5 nedelja? Odlicno, ja bih Vam odredio najmanje 6-8 nedelja. Imate prelom spoljasnjeg dela skocnog zgloba. O skijanju ne treba ni da razmisljate ove godine. Nakon zarastanja preloma, sledi Vam period rehabilitacije. Do negde sredine aprila ne ocekujte previse, noga ce Vam biti mnogo slabija, i moracete intenzivno da je vezbate svaki dan da biste joj povratili snagu.
Sve najbolje.