Hocu na skijanje ali kako?POMOC

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Slavko Sainovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 4:16 pm

Hocu na skijanje ali kako?POMOC

Post od Slavko Sainovic »

Na klizanju mi se desila nesreca(15 januar).Sedam dana setam sa povredom.22 januar,urgentna hirurgija dijagnoza dis.fractura malleoli lac.cruris sine(uz otok)!Longeta 9 dana.31 januar gips 5(crnih,najcrnjih)nedelja.Mora li to bas toliko?Mislim da mi doktor nije ni pogledao snimak vec je sacometrijom ocenio da to treba da bude 5 nedelja.POMOC.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Postovani Slavko,

Doktori nikad ne ocenjuju koliko treba da se nosi gips prema snimku vec prema iskustvu, ili ako vec tako volite to da nazivate, sacometrijom. O cemu se zapravo radi? Zna se vreme potrebno da kost na odredjenom mestu zaraste. Dobili ste samo 5 nedelja? Odlicno, ja bih Vam odredio najmanje 6-8 nedelja. Imate prelom spoljasnjeg dela skocnog zgloba. O skijanju ne treba ni da razmisljate ove godine. Nakon zarastanja preloma, sledi Vam period rehabilitacije. Do negde sredine aprila ne ocekujte previse, noga ce Vam biti mnogo slabija, i moracete intenzivno da je vezbate svaki dan da biste joj povratili snagu.
Sve najbolje.
Odgovori