Clomifen, molim pomoc- za Obgyn
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Clomifen, molim pomoc- za Obgyn
Postovani doktore/ko, molila bih Vas da mi pomognete u dilemi. Imam 33 god, dvoje dece i pokusavamo da ostanem u drugom stanju sa tecim, medjutim u proteklih sest meseci koliko pokusavamo imala sam jedan anovulatoran ciklus i folikule koji sporije rastu do 10-11 (9-10 mm) dana, a nakon toga jako brzo rastu i 13 dana budu oko 21-22mm. Dr. je resila da pokusam da pijem Clomifen od 2-6 dana ciklusa i da imamo tempirane odnose, medjutim mene buni to sto sam citajuci razna iskustava primetila da se uglavnim nakon odredjenog porasta folikula prima injekcija Pregnila, sto ona meni to nije spomenula. Pa sad ne znam sta da radim, da li da joj se obratim ponovo ili moze da se Clomifen koristi i bez Pregnil injekcije? Sad sam u totalnoj konfuziji sta raditi? Unapred zahvalna na odgovoru.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
redhorn, ne mora clomid da ide sa pregnilom. Pregnil se daje (to je hCG ustvari) da bi se potpomoglo pucanje folikula. Znaci ako ti ni sa clomidom ne dodje do ovulacije do 15 dana ciklusa, dace ti injekciju Pregnila da bi izazvali pucanje folikula. Ako ti imas spontanu ovulaciju, clomid ce samo malo da je "pojaca", odnosno da osigura da do nje dodje.