bojim se operacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
dzeni
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 06, 2006 5:46 pm

bojim se operacije

Post od dzeni »

u ponedeljak idem na zakazanu operaciju kod dr.dusana stanojevica,cista na levom jajniku najverovatnije endometrioza.cista je velika pa ce najverovatnije morati klasicna operacija a ne laparaskopska .jako sam uplasena,nocima ne spavam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

neka mi neko opise ko se vec operisao kako to sve ide moze i na privatnu poruku

unapred hvala
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Cega se konkretno plasis, same operacije ili endometrioze? Nema razloga da se plasis operacije kad' neces nista osetiti. Mislim da je to danas rutinska operacija.
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

Draga Dzeni,nema razloga da se bojis.Ja sam operisala endometriozu na klasican nacin.Predpostavljam da te najvise brine da li boli posle operacije.Ne!Dobijas sredstva protiv bolova i zaista nista ne boli.Najteze je prvo ustajanje iz kreveta i to ume da boli,jer em nemas snage,em rana zateze,ali sve je to trenutno dok napinjes misice stomaka,a i za dva-tri ustajanja udjes u stos kako se ustaje,a da najmanje napinjes misice stomaka.Vec treci dan ti ni netrebaju sredstva protiv bolova,a 7 dan vadis konce,sto takodje nista ne boli.Posto je rez pravljen preko stomaka neko vreme neces bas osecati taj deo stomaka.Sve u svemu, da ne ulazim u detalje, mesec dana kasnije si ko' nova.Najbitnije je da u operaciju udjes SMIRENA i ODMORNA i post operativni tok ce proci dok trepnes :wink:
pozdrav
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

KA 1:NE BOJIM SE ENDOMETRIOZE VEC OPERACIJE I ONOGA STO SLEDI POSLE,BOLOVA I NE DAJ BOZE KOMPLIKACIJA
MASLACAK:PUNO TI HVALA NA ODGOVORU,VALJDA CU TO NEKAKO PREGURATI
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ma daj Dzeni, ti si ovde nesto opasno pomesala. :lol: Pa valjda ako se uopste necega plasis onda bi to trebalo da bude posledica endometrioze a ne posledica operacije kao operacije. Sto se toga tice, sumnjam da do bilo kakvih komplikacija moze da dodje. Kao sto rekoh, to je danas rutinska operacija. Nego, ja brinem brigu da li ce endometrioza ostaviti neke posledice, a za operaciju cu lako (jer moja devojka takodje mozda ima takvu cistu). Sta te bre briga za bolove, preziveces, valjda je bitno da sve bude u redu posle i da mozes da rodis!!! Ja bih preziveo svakakve bolove, ali nemogucnost da imam potomstvo definitivno ne bih!
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

:D Mislim da si u pravu,ljudi su po prirodi plasljivi,a sto se tice endometrioze,vec znam koliko je ta bolest podmukla,vraca se i tako,nadam se da ce sve biti ok,a i tvojoj curi sve naj

pozdrav :D
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm

Post od maslacak »

Dzeni,vrsnjakinjo moja :wink: ,nema valjda,nego obavicu to ko' zmaj!A o komplikacijama nemoj ni da razmisljas.A usput da ti kazem i ovo-rez je toliko mali da me sad ginekolozi,kad im kazem da sam operisana pitaju-"Pa,gde vam je rez?"
dzeni
Stalni član
Stalni  član

Post od dzeni »

HVALA NA RECIMA PODRSKE I OHRABRENJA,MALO MI JE LAKSE :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako je to jos ONAJ dr Dusan Stanojevic koga ja znam, onda nemate ni jedan promil razloga za brigu!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
stefanija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 12, 2006 9:40 am

Post od stefanija »

Draga Dzeni, posto te niko ne kapira, evo da ti kazem da te ja savrseno razumem. I ja se plasim operacije kao operacije,(ne toga sta ce da otkriju itd.) najvise anestezije i imam stalno trip, sta ako se ne probudim. Svi mi se naravno smeju i kad gledam iz ovog ugla kada je sve proslo, (mada se meni i iskomplikovalo, pa sam umesto 7 ostala 14 dana u bolnici) valjda imaju pravo. Mada mi je ipak najsrecniji momenat bio kada sam otvorila oci i ugledala muza i shvatila da je sve proslo. Ja se inace osvestim od anestezije cim otvorim oci. I mene je operisao super strucnjak u Frontu i nekako mi je to mnogo lepsa bolnica od Visegradske, svi su mnogo ljubazniji. Posle operacije boli rez, da se ne lazemo, meni se i zagnojila rana, pa su me dodatno usivali na zivo itd. ali kada dodjes kuci sve se zaboravi. Mislim, nemoj da te sad ja naplasim, htela sam samo da kazem da i pored toga sta mi se izdesavalo, to mi je sad kao neka davna prica, ali taj strah od operacije mi je uvek prisutan. Sreca sto daju lekove za smirenje pre operacije, pa se malo opustis, prosto ti tog trenutka bude svejedno. Znam da su nam glupi tripovi, pogotovo kad te operise dobar dr,ali sta da radimo. Muz mi uvek kaze cuti, nemoj da te neko cuje cega se ti plasis u ovo savremeno vreme, ali... Posle toga sam isla na jos par intervencija sa anestezijama i uskoro cu najverovatnije opet na jednu i nekako se covek navikne, ali i mene je jos uvek strah. Ali, samo hrabro!
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm

Post od makins »

Ako može da te smiri, za Dr Stanojevića je takva operacija najobičnija rutina. O tome sam ti već napisala privatno. Znači, najgore što možeš da očekuješ je mali bol na mestima reza nekoliko dana po operaciji, uglavnom pri pokretima tela, ali šta je to nasprem koristi koje ćeš imati od uklanjanja endometrioze.
Odgovori