ZA OBGYN - UZASTOPNA KRVARENJA NAKON VANTELESNE OPLODNJE!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZA OBGYN - UZASTOPNA KRVARENJA NAKON VANTELESNE OPLODNJE!!!

Post od makins »

Nedavno sam radila vantelesnu, o čemu sam već pisala! S obzirom da je krvarenje nastupilo već 8-9 dana nakon transfera, jasno nam je bilo da postupak nije uspeo. Inače, imam obilne cikluse, ali ovo je bilo prilično intenzivno krvarenje i trajalo je punih 7 dana. Međutim, već 17. dana od početka tog krvarenja (ili 10 dana nakon završetka), nastupilo je drugo, isto tako intenzivno. Koliko, po vašem mišljenju imam razloga za strepnju? Ginekolog mi je trenutno na godišnjem, pa nemam mogućnosti da ga konsultujem. Napominjem da je naš problem steriliteta vezan za moju endometriozu.
makins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 07, 2006 11:03 pm

Post od makins »

Da dopunim: stimulacija je vršena gonalom F, i to 9 dana po dve doze (pre toga suprefakt - za obustavljanje prirodnog ciklusa), a 32 h pre aspiracije pregnil od 5000, između aspiracije i transfera utrogestan oralno, a posle transfera usledio je nastavak sa utrogestanom, i to oralno, s obzirom da ga vaginalno nisam podnosila (imala sam bolove), o čemu sam već pisala (u podnaslovu propao ivf zbog netolerancije na utrogestan).
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ja nisam mnogo stručna ali mi sve ovo što si nabrojala liči na pobačaj.
Moje mišljenje: uradili su ti vantelesnu, uspela je, prošao je neki dan i usledio je spontani.
Nije ličio na spontani jer je bilo isuviše rano i da se utvrdi trudnoća pa sve prošlo kao ciklus samo jače.

Ovo ti kažem jer ja: imala sam jednu uspešnu trudnoću, porodila se krajem maja 2005 i imam ćerkicu.

Septembra 2006 godine ostala sam trudna, kasnilo mi je par dana i uradila sam test, bio je pozitivan, nakon par dana ja sam prokrvarila, počela da pijem Utrogestan i nije mi pomogao.
Trudnoća je bila toliko rana i da ja nisam uradila test nikada mi ne bi otkrili da sam ostala trudna i mislila bih da sam dobila ciklus.

Sve je prošlo kao običan ciklus, bez bolova, i trajalo nedelju dana, prošlo 2-3 dana uz sukrvicu (kao prestaje) pa kad je tad ponovo krenulo, nikada do tad nisam tako obolno krvarila i to je trajalo nedelju dana i polako se smanjivalo dok nije sasvim prošlo.
Nisam imala kiretažu, jer su procenili da nije bile potrebna baš iz razloga što je bilo jako rano.
Možda bi trebalo da proveriš nivo HCG hormona jer bi na osnovu toga utvrdili da li je možda postajala trudnoća, ali to se radi što pre da u slučaju da ga je bilo ne bi mnogo opao.
Odgovori