PONOVITI TEST NA UREAPLASMU I MYCOPLASMU HOMINIS ILI NE?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

PONOVITI TEST NA UREAPLASMU I MYCOPLASMU HOMINIS ILI NE?

Post od suncica01 »

Zanima me da li trebam da ponovim testove na ureaplasmu i mycoplasmu s obzirom da sam ih radila pre godinu dana i bila sam negativna.U medjuvremenu nisam imala novog partnera(znam da se prenose polnim putem).Muz i ja planiramo bebu pa nisam sigurna da li bi ipak trebalo da ponovo uradim testove i da li je moguce da je samo jedan partner zarazen?
Da li se ove bakterije prenose iskljucivo polnim putem ili postoji jos neki nacin da se zarazim?
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm

Post od bebimins »

A muž? Da li je on radio testove?
Obavezno je da se ova vrsta testova radi u paru, ako već želite bebče.
Suprug i ja smo bili pozitivni na ureaplazmu pre nekih šest meseci, odradili antibiotike i sada je sve ok.
Svakako bih ti preporučila da se i tvoj dragi ispita, uz put može i spermogram, a takođe i ti (cervikalni bris, hormoni...).
A sve to ima veze sa pitanjem - koliko dugo radite na bebi?
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

Mi jos nismo poceli da radimo na bebi,tek planiramo.
Sto se tice ovih testova ja sam bila negativna na oba pa zato mislim da nema potrebe da ih i muz radi,jar ako se prenosi polnim putem onda je on ok.
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Pa ako tek planirate da imate bebu pretpostavljam da ste onda do sad imali zasticene odnose ali biste mogli ipak i da odradite, za svaki slucaj, sve analize jos jednom. Naravno, ne samo ti ili on nego oboje jer je proslo godinu dana od poslednje kontrole. To za njega nije nista strasno ni bolno pa ga nista i ne kosta da ih i uradi. A sve to cisto da biste bili sigurni da nesto sa te strane nece da smeta.
Pozdrav!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Nepotrebno, osim ako zelite da punite dzepove nekom od ginekologa ili laboratorija.
Pozdrav,
ObGyn
suncica01
Aktivan član
Aktivan član

Post od suncica01 »

Zahvaljujem obgyn na iskrenom i strucnom odgovoru. jednom ste mi vec jako pomogli svojim savetom tako da ne sumnjam da je i ovaj sasvim uredu.
pozdrav
Odgovori