Zanima me da li trebam da ponovim testove na ureaplasmu i mycoplasmu s obzirom da sam ih radila pre godinu dana i bila sam negativna.U medjuvremenu nisam imala novog partnera(znam da se prenose polnim putem).Muz i ja planiramo bebu pa nisam sigurna da li bi ipak trebalo da ponovo uradim testove i da li je moguce da je samo jedan partner zarazen?
Da li se ove bakterije prenose iskljucivo polnim putem ili postoji jos neki nacin da se zarazim?
PONOVITI TEST NA UREAPLASMU I MYCOPLASMU HOMINIS ILI NE?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A muž? Da li je on radio testove?
Obavezno je da se ova vrsta testova radi u paru, ako već želite bebče.
Suprug i ja smo bili pozitivni na ureaplazmu pre nekih šest meseci, odradili antibiotike i sada je sve ok.
Svakako bih ti preporučila da se i tvoj dragi ispita, uz put može i spermogram, a takođe i ti (cervikalni bris, hormoni...).
A sve to ima veze sa pitanjem - koliko dugo radite na bebi?
Obavezno je da se ova vrsta testova radi u paru, ako već želite bebče.
Suprug i ja smo bili pozitivni na ureaplazmu pre nekih šest meseci, odradili antibiotike i sada je sve ok.
Svakako bih ti preporučila da se i tvoj dragi ispita, uz put može i spermogram, a takođe i ti (cervikalni bris, hormoni...).
A sve to ima veze sa pitanjem - koliko dugo radite na bebi?
Pa ako tek planirate da imate bebu pretpostavljam da ste onda do sad imali zasticene odnose ali biste mogli ipak i da odradite, za svaki slucaj, sve analize jos jednom. Naravno, ne samo ti ili on nego oboje jer je proslo godinu dana od poslednje kontrole. To za njega nije nista strasno ni bolno pa ga nista i ne kosta da ih i uradi. A sve to cisto da biste bili sigurni da nesto sa te strane nece da smeta.
Pozdrav!
Pozdrav!