luteinska cista

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

luteinska cista

Post od merijet »

Danas sam bila kog ginekologa u potrazi za savetom za trudnocu dali da radim insimenaciju jer mi muz ima relativno usporene spermatozoide...Ali to je nevazno za moje nedoumice.Pri pregledu vaginalnom sondom doktorka mi je rekla da imam zadebljanje na materici,pominjala mi je Luteinsku cistu ali i mogucu trudnocu ali nije sigurna sta je u pitanju..Zanima me dali se Luteinska cista vezuje za trudnocu ili cesto ide i bez nje?I jos jedno glupo pitanje-Kolike su sanse da sam trudna sobzirom na zadebljanje na materici...Hvala puno
merijet
Stalni član
Stalni  član

Re: luteinska cista

Post od merijet »

Joj narode nek mi bar neko nesto napise :)
merijet
Stalni član
Stalni  član

Post od merijet »

Izgleda da su ovde svi dobili bar po neki odgovor sem mene..Ne znam sta je toliko tesko izneti svoje misljenje o nekom problemu,pa makar mi reci i da je pitanje bezveze i nelogicno lepse bi se osecala... :cry:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Osim sto je Vasa doktorka izrazila svoje nedoumice...i nesigurnost u ono sto vidi ultrazvukom ( pa sto onda radi ultrazvuk ?) i u ono sto ste joj rekli, sta je njen plan ?
Ako se radi UZ, onda se obicno ono sto se vidi, mjeri...kao sto je velicina materice, jajnika, cista koje se vide, ako se vide, zadebljanje endometrijuma, koje kod zena koje su premonapuzalne moze normalno da bude npr.11 mm, bez trudnoce i bez ikakve patologije...da li Vam je izostala menstruacija ? da li ste imali simptome trudnoce ? zasto je radila UZ ? bla,bla,bla...dakle...odgovarati na ovakvo pitanje...sta je mislila Vasa doktorka bez osnovnih informacija o Vama je...pitanje koje se zove " Veliko iscekivanje".
Niste napisali osnovne informacije Merijet !...pise u ljepljivoj...
Pozdrav,
ObGyn
merijet
Stalni član
Stalni  član

Post od merijet »

Imam 28 god,
ultrazvuk mi je radjen na dvadesettreci dan od menstruacije,ultrazvuk mi je radjen jer sam se zalila na bolove u stomaku,cudne bolove kao kod upale besike recimo..radjen mi je ultrazvuk sondom gde je odmah primecena cista na desnom jajniku..Kad je pocela gledati dalje pokazala mi je na monitoru zadebljanje na materici i konsultovala se sa jos jednom doktorkom i obe su posimljale na trudnocu ali su rekle da je prerano za bilo kakvu preciznu dijagnozu..elem,moj ginekolog u Bg, (sondu sam radila u Novom Sadu na odelenju za sterilitet),mi je rekla da jos nista ne vidi(UZ preko stomaka) i da je zadebljanje sto mi je videla doktorka iz Novog Sada normalno na par dana pred menstruaciju(i ona je videla cistu)..ima li razlike izmedju ova dva Ultrazvuka?Hvala poono na odgovoru :D
Odgovori