uvecani jajnici, za lekara

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ona_bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 8:20 pm

uvecani jajnici, za lekara

Post od ona_bgd »

Molim da mi kazete koliko ima razloga za brigu.
Danas sam bila kod ginekoloskom pregledu, jer od petka 19.01. imam bolove sa desne strane stomaka, pomalo sa leve, ledjima, itd.
Posle prvobitne sumnje da je slepo crevo (http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=8933), i pregleda hirurga u subotu, upucena sam da proverim da li je urinarna infekcija ili ginekoloski problem.

U subotu 20.01 leukociti: 13,8
Danas: 9,3

Dijagnoza ginekologa je:

1980.godiste
A: bolovi u stomaku od 20.01.
Z.M. 30.12 na 24 dan, inace 28, srednja, 4-5
(stat gn.) R:virgo
Ut AVE primereno velik pl...cu (ne mogu da procitam rukopis), adnexi, PA bil. bo
Ultrazvuk: D.o 43,2x28,5 L.o 45,3x32,3
Primalut Nor 3x1/5 dan

-----

Uz napomenu, da mi se jajnici nalaze iza materice i da posle ovih 5 dana uzimanja hormona, nakon menstruacije koja ce uslediti, dodjem opet na pregled.
Doktorka mi je delovala prilicno zabrinuto, da li treba i ja da budem??? Ja sam sad jako uplasena.

Inace do sada nisam imala nikakvih problema, UZ mi je radjen pre 4 god i bila sam potpuno zdrava. Ovo mi je bio prvi "pravi" pregled.
Odgovori