Coca Cola sada sa "Sucralose"-om

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Coca Cola sada sa "Sucralose"-om

Post od BoJJo »

Sjedim ja tako na poslu danas, buljim malo u monitor, malo kroz prozor, malo u tv (olimpijske igre) i normalno na stolu limenka Cole light.. kad slucajno bacih pogled na nju (znam je napamet pa je vise i ne gledam), i vidim tekst "Now with Sucralose".

Procitah nakon toga sadrzaj i vidim da sada umjesto kombinacije aspartam+acesulfam K koriste sukralozu. Malo prelistah internet i vidim da se pravi od obicnog secera (saharoze), samo se molekuli na hemijski nacin modifikuju. 600 puta je sladje od secera, podnosi visoke temperature (dobro za kolace), ne sadrzi ugljene hidrate/kalorije, ne zadrzava se u tijelu i nije otrovno.

Ukus potpuno isti kao i ranije.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kdanijela »

Sto se sucralose tice, ja ne znam sta da mislim i kome da verujem, jer na netu nalazim potpuno oprecne stavove i istrazivanja na tu temu. Jedni tvrde da je potpuno bezbedna za ljudsku upotrebu i da nema nikakva losa dejstva, a sa druge strane, neka istrazivanja govore kako sucraloza utice na uvecanje jetre i bubrega, smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca, atrofija limfnih folikula slezine...
donkihot
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

SUCRALOSE

Post od donkihot »

Pogledaj pa odluci

Other adverse effects reported in pre-approval research included:

Shrunken thymus glands (up to 40% shrinkage) (EO56)
Enlarged liver and kidneys. (EO57 & E161)
Atrophy of lymph follicles in the spleen and thymus (EO51, EO56, EO151)
Increased cecal weight (E151)
Reduced growth rate (EO57)
Decreased red blood cell count (EO55)
Hyperplasia of the pelvis (EO57)
Extension of the pregnancy period
Aborted pregnancy (E134)
Decreased fetal body weights and placental weights (EO32)
Diarrhea
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Done, tako ti je sa svom hranom:

Aspartam steti mozgu
Chips i pommes (przeni krompir) imaju cancerogene materije u sebi
Dzem je pun benzena

itd..

Covjek kad bi to sve pratio nit bi smio da dise (zagadjenja u vazduhu) nit bi smio da pije vodu (kadmijum, ziva).. znaci samo opusteno.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
G-PAX
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 10:47 am

Ta9V4

Post od G-PAX »

Bio bih vam vrlo zahvalan ako bi mi poslali na moj e-meil barem sajt o hemijskim supstancama Ta9V4 ili Acesuflame KINS930(moze i vise) i njihovim dejstvom unutar organizma ili naziv knjige gde bih to mogao da nadjem(a moze i vise ako ste voljni)...
P.S. ako sajt moze da bude na engleskom,srpskom ili nemackom,posto portugalski i spanski nemam veze sa vezom....(samo sam na tim jezicima uspeo da nadjem)

Pomozite 15-godisnjaku!!!Ne znate koliko mi je potrebno... :oops:
Odgovori