posle 10god kako dalje?molim dr

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

posle 10god kako dalje?molim dr

Post od jelence »

Molim dr.obgyn ako moze da mi kaze kako dalje jer bih volela da cujem njeno misljanje i predlog.
Ja imam 32 godine,radim sa racunarima i imala sam 2003.god vanmatericnu trudnocu na u levom jajovodu,koja je otklonjena operacijom prilikom koje mi je otklonjen taj jajovod.Verujem da sam posle toga dobila endometriozu na levom jajovodu,jer mi pre toga nije bila dijagnostikovana.Moj hormonski status sledeci:
t3 2,06 1,21-2,29
t4 112,6 57,9-154,4
tsh 3,55 0,27-4,64
estradiol 28,3
lh 7,57
fsh 5,8
prolaktin 690 29,5-514,25
progesteron 0,51
testosteron 0,42 0,06-0,82
Sve radjeno treceg dana ciklusa
Ja imam i Raynodov sindrom(za koji verujem da je povezan sa hormonima)
Suprug ima 32 god.i isto se bavi kompjuterima,ali mnogo vise nego ja.
Do pre par meseci je imao nekrospermiju,a posle uzimanja odrtedjenog preparata stanje je takvo da ima 75% pokretnih spermatozida.
radili smo dve vantelesne bezuspesno sta dalje? imamo smrzlice za jos jednom,ali me interesuje da li bi i sta trebali po Vasem misljenju uraditi da bi povecali sanse za uspeh jer od '98 god. od kada smo u braku ne mrdamo sa mesta,a kao sto rekoste dok god imam jajnike i matericu ja verujem da mogu postati majka.Moj organizam odlicno reaguje na stimulaciju i proizvodi kvalitetne jajne celije,cak nam je i doktor rekao da po svim nalazima imamo velike sanse za uspehali avaj,nista se ne desava.Nisam radila HSG,ni laporaskopiju,ali sam zato dva puta isla na otklanjanje endometrize koja se vracala i opet je tu,a doca kaze da ona ne mora da bude smetnja...STA I KAKO dalje?,ako ste voljni predlozite jer mnogo je vremena proslo,a bioloski sat otkucava,zelim bebu.
VELIKO HVALA UNAPRED.
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

Post od jelence »

Molila bih dr obgyn ako je u mogucnosti da mi odgovori jer je velikom broju zena sa ovog foruma pomogla pa ako moze i meni.Unapred zahvaljujem.
Odgovori