Pokusavam da ostanem u drugom stanju godinu dana (suprugu je 34, a meni 32. g.). Pre tri meseca mi je otkrivena funkcionalna cista (2.6 cm, a sadrzi i malo krvi u sebi) na levom jajniku i debljanje endometrijuma (14.9 mm na 15. dan ciklusa). Doktor je rekao da se ovaj tip ciste samo prati i da se ne leci injekcijama. Takodje, vec sedam meseci ne mogu da pronadjem ovulaciju ni pomocu testova preko urina (nabavljenih u inostranstvu) koji mere nivo LH, niti putem Maybe baby. Doktor je rekao da mozda imam poseban oblik policisticnih jajnika, posto nemam ovulaciju. Moje sestre takodje imaju PCOs, ali sa svim simptomima (sem gojaznosti). Ja ima samo akne na licu i nista drugo od PCOs simptoma, cak mi niko nikada na ultrazvuku nije rekao da mi jajnici imaju izgled PCOs. Imam redovne i bolne menstruacije od 13. god, ali variraju od 24-27 dana. Napominjem da sam pre 8 godina imala vodenu cistu na jajniku, koju sam pomocu injekcija izlecila. Od tada, nisam imala nikakvih problema. Medjutim, desavalo mi se da 2-3 dana pred menstruaciju imam slab braonkast iscedak, kao premenstrualno krvarenje, verovatno kao posledica ranijeg pada progesterona. Takodje, pre 6 godina desilo mi se da je premenstrualno krvarenje trajalo oko 10 dana., tako da sam morala da pijem neke hormonske pilule. Sta mislite, sta treba prvo da se leci? Cista ili izostanak ovulacije i da li su oni u vezi? i sta je razlog svemu ovome?
Sa nestrpljenjem ocekujem Vas odgovor. Volela bi da mi odgovori i dr. ObGyn.
Za doktore
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 9:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cisto da se ponovo nadjem na prvoj strani da bi lakse primetili moju poruku. Mozda je greska u pogresno formulisanom naslovu. Nadam se da ce mi neko uskoro odgovoriti. Znaci, da li je moguce da imam PCOs ako mi jajnici nemaju cistice po sebi, nisam preterano maljava, nemam tamne mrlje po kozi, ali imam mladje sestre koje imaju PCOs, nemam ovulaciju i imam masnu kozu? Takodje, mi treba savet kako da lecim funkcionalnu cistu, i da li izostanak ovulacije ima veze sa cistom? Doktor mi nije pouzdan. Zivim u inostranstvu i nemam nikoga da me posavetuje.