Milica, 17, BG
Uzimala sam Logest dva meseca, pa sam prekinula zbog saveta ginekologa da ga ne uzimam dok ne zavrsim sa terapijom trentalom i urutalom (u vezi krvotoka i cirkulacije u srednjem uhu). Ta terapija jos traje. Imam neredovne cikluse, od 12 godine od kada je to krenulo, traju od 28 pa do 39 dana. U toku ova dva meseca pod Logestom, dobila sam menstruaciju na 23. dan prvog meseca, i 28. drugog meseca, i po zavrstku druge table sam prestala da ga uzimam.
Koristila sam takodje i vaginalete, zato sto mi je nadjeno ,,nesto bakterija i gljivica'' (nista drugo mi ginekolog nije rekao) ali to je bilo pre mesec i po dana, jos pod Logestom.
Imam redovne seksualne odnose, ali koristim i Maybe baby tako da ih izbegavam u toku plodnih dana, odnosno, uglavnom od 10. dana pa do 22. (za svaki slucaj). Ovog meseca sam imala samo jedan seksualni odnos tokom tih dana (podrazumeva se koriscenje kondoma, uvek, bez obzira na dane). Tokom plodnih dana, sekret postaje gusci i belicast, i mnogo obilniji na ,,najplodniji'' dan, a posle se opet vraca na normalu, tako je oduvek. Medjutim, ovog meseca sekret mi je ostao belicast i gust iako su mi plodni dani dobrano prosli. Onda se je na jedan dan oko 30-og dana opet postao obilan, a sutradan, i ostalih dana sve do sada, skoro ga i nema.
Zabrinula sam se da nisam zatrudnela, (posto se mnogo opterecujem time) i uradila sam babyrapid 28. dana (negativan) i 36. dana (takodje negativan). Isla bih kod ginekologa, medjutim, knjizica mi je na overavanju, i nemam pojma kada cu je dobiti nazad (posto se za to brine moja majka) tako da ne znam sta da radim u slucaju da mi mnogo kasni. Procitala sam na nekoj od tema da sa pilulama ne treba prekidati makar tri meseca (ako sam dobro shvatila?) Da li logest moze da izazove dve ovulacije nakon prestanka uzimanja? ako sam imala dve, da li to znaci da ce moja menstruacija onda stici kasnije? NIkada mi se do sada nisu desavale dve. Sada trenutno mi je 38. dan.
Unapred zahvalna svima koji su voljni da mi pomognu, svaki savet iz iskustva bi mi dobro dosao.
Moze li prekid logesta izazvati duplu ovulaciju?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm
Izgleda da ipak niko nije upucen.
U svakom slucaju, danas sam dobila menstruaciju, tako da se vise ne brinem toliko, a zdravstvena knjizica bi trebalo da mi bude overena do petka, tako da u ponedeljak mogu da odem kod svog ginekologa.
Samo me jos zanima (ovo je valjda malo lakse pitanje), znaci, da li kada sekret celog meseca bude kao u toku plodnih dana (gust i belicast) ukazuje na neki poremecaj? Moze li mi neko reci vise o tome?
U svakom slucaju, danas sam dobila menstruaciju, tako da se vise ne brinem toliko, a zdravstvena knjizica bi trebalo da mi bude overena do petka, tako da u ponedeljak mogu da odem kod svog ginekologa.
Samo me jos zanima (ovo je valjda malo lakse pitanje), znaci, da li kada sekret celog meseca bude kao u toku plodnih dana (gust i belicast) ukazuje na neki poremecaj? Moze li mi neko reci vise o tome?