obilno krvarenje 14-og dana

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
maki0203
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 23, 2006 9:58 am

obilno krvarenje 14-og dana

Post od maki0203 »

Imam 22 godine, redovan ciklus i nikada nisam imala sexualne odnse iz religijskih uverenja. Nikada nisam imala problema sa menstruacijom ali sam se sada malo zabrinula:
dobila sam 6. decembra normalno (redovno) ali sada opet 20. i nije to samo tackica vec obilno krvarenje, kao neka jaca menstruacija. Inace, poceo je bozicni post krajem novembra tako da je tu ishrana malo promenjena, zatim sam imala i jednu stresnu situaciju na poslu 18-og (2 dana pre krvarenja). Sve se nadam da je to mozda uzrok i da nema razloga za paniku i jako mi treba vase misljenje i iskustvo..
Ima li razloga za brigu ili je to samo kratak poremecaj?
Odsutna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 07, 2007 1:24 pm

Post od Odsutna »

mislim da nemate razloga za brigu , sacekajte sljedecu menstruaciju , rekli ste da ste imali manji stres , promjene ishrane ... a sve to ( nadam se da niste na nekoj rigooznoj dijeti i niste naveli koliko kg imate , jer je poznato da ekstremno niska kao i prevelika kilaza moze uticati na men. ciklus ( BMI_) moze kod pojedinih osoba da malo poremeti ciklus , sacekajte sljedecu menstruaciju i ako se to izregulise mozete da neradite nikakve analize a ako se ciklus ne ustabili mozete da odradite lab. nalaze ,pogotovo ako niste skoro radili , UZV preged male karlice (sa punim m. mjehurom ) da i onda ce vas ginekolog odluciti sta i koju terapiju da koristite.i da li ce trebati neke dodatne analize *( hormoni ?)
Odgovori