oticanje nogu i ruku u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

oticanje nogu i ruku u trudnoci

Post od ana69 »

U 26 nedelji sam trudnoce i do sada sam se ugojila 7kg.u zadnje vreme primecujem da mi obuca postaje tesna a noge "teske".takodje mi se desava da ujutru osecam da mi sake trnu i mislim da su i one natekle.
Znam da se to desava trudnicama,ali mogu li nekako da to ublazim.Pijem folnu,vitamine sa jodom i Mg tablete,kao i Fluorogal za zube.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ne mogu da ti na ovo odgovorim, nego samo htedoh da se prikacim na tvoje pitanje. Ja sam tek u 17 nedelji, ugojila sam se 2,5 kg, ali mi oticu noge. Doduse slican problem, samo u manjoj meri sam imala i pre trudnoce. Da li je ovo opasno i treba li da se obratim nekom specijalisti (i kom?). Takodje me i dosta boli kicma u repnom delu, neki put skoro da ne mogu da ustanem, a mislim da je promena kilaze da bi to bilo od toga zaista mala.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ana ja sam izvukla moje dokolenice za vene i mogu ti reci da mi je vec dva dana bolje (mada me iako je otok malo manji i dalje bole skocni globovi). U medjuvremenu sam razgovarala sa mojim ginekologom. Doktorka mi je rekla da sto cesce probam da podignem noge, da ih tusiram hladnijom vodom i da redukujem slano u ishrani. Pominjala je i nesto u vezi sa belancevinama ali nisam je bas dobro razumela sta treba da radim sa tim. Provericu kad budem isla sledeci put.
Druge pomoci za sad nema, a "obradovala" me je da ce to sa povecanjem kilaze biti verovatno sve jace....
mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm

Post od mama-bu2 »

Meni je za smanjenje oticanja u trudnoci preporuceno da pijem caj od brusnice. Meni bas i nije mnogo pomoglo ali ko zna mozda kod vas upali :D
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Za Anu i Deu - morate da kontrolisete krvni pritisak i urin. Oticanje ruku i nogu u trudnoci je normalno, ali ukoliko su i ovi rezultati uredu.
Pokusavam da se setim sta sam ja radila, posto su i meni letos u 8. i 9. mesecu oticale noge, ali kao da je bilo pre sto godina. Znam samo da treba kad odmarate blago pridici noge na neki jastucic. Pila sam i dosta tecnosti, najpre na preporuku dr Prolom vodu ali su mi se otoci od nje ipak pojavljivali, a onda sam presla na Rosu. Posle sam videla da Rosa ima manje soli od Proloma. Treba izbegavati zacinjenu hranu i previse soli!
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
Odgovori