Ubrzo nakon prehlade pojacalo mi se belo pranje koje nije bilo propraceno peckanjem, svrabom niti neprijatnim mirisom. Mislila sam da ce proci po dobijanju odn. nakon menstruacije, ali nije. Tri nedelje nakon obilnijeg lucenja pojavilo se i peckanje. Samoinicijativno sam zapocela koriscenje Nystatin masti posto su bili praznici, te vikend i kod lekara nisam mogla otici. Peckanje je prestalo, ali se sekrecija nije umanjila. Od ginekologice sam dobila Gino-Daktanol vagitorije. Sinoc sam stavila poslednju. Medjutim, belo pranje je i dalje pojacano, ali u manjoj meri nego pre terapije. Sta bi mogao biti uzrok tome?
Jos da napomenem da vec duze vreme preventivno uzimam male doze Cefalexina prepisanog od strane nefrologa zbog recidivisucih urinarnih infekcija.
Pojacani sekreti
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm
Moje misljenje je da ti je sekret pojacan zbog koriscenja antibiotika bar se to meni desava kad god pijem neke antibiotike. Ja koristim Kansen 3, Jer je najbolji za te stvari. To su ti gljivice candida koje se pojavljuju usled pada imuniteta kao i usled uzimanja bilo kog antibiotika. Moj savet ti je da kupis Kansen 3 i njih da stavljas i videces poboljsanje a mozes i dve kutije jer su meni tako prepisali kad sam primila 30 injekcija gentamicina i 10 longacefa. Pomoglo mi je skroz i sve je bilo kao i pre antibiotika u najboljem redu tako da sad kad god moram da pijem neki lek ja uz njega kupim i Kansen 3 radi prevencije jer ne moze da skodi vec samo da pomogne. Skoro kad sam bila kod ginekologa pitala sam ga sta da radim jer mi se cesto desava pojacan sekret rekao je da kad god osetim tako nesto stavljam vaginalete i da zbog toga ne moram da dolazim kod njega. Eto to ti je moje iskustvo i moj savet pa ti vidi sta ces dalje. Pozdrav 

U potpunosti se slazem sa Majom. Antibiotici znaju da izazovu gljivice, koje su pracene svrabom i pojacanim sekretom, a posto ih koristis verovatno je to u pitanju.
Ne znam da li je Maja pogresila u kuckanju ili postoje i Kansen 3 vaginalete, ono sto ja koristim jesu Canesten 3 vaginalete, Bayerove, kojih imas u pakovanju tri komada. Meni su se pokazale kao odlicne, pogotovo sto je za tri dana sve gotovo.
Pozdrav
Ne znam da li je Maja pogresila u kuckanju ili postoje i Kansen 3 vaginalete, ono sto ja koristim jesu Canesten 3 vaginalete, Bayerove, kojih imas u pakovanju tri komada. Meni su se pokazale kao odlicne, pogotovo sto je za tri dana sve gotovo.

Pozdrav
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Molim za strucni savet.
Povremeno imam pojacan sekret. Poslednja dva puta opredelila sam se za lo mexin, za koji sam cula da je vrlo efikasan. Tako je i bilo. Resila sam se gljivica i tegoba izazvaniih njima vrlo brzo. Medjutim, poslednji put jedna nije bila dovojna, pa sam posle tri dana ponovila dozu, kako je i navedeno u uputstvu. E od tad se nije nista promenilo, tako da imam utisak da mi se simptomi pogorsavaju. Nije to nista strasno, ali s obzirom da je Bozic i da ne mogu da dodjem do ginekologa, molim da mi neko da strucno misljenje sta je pametno u ovoj situaciji uciniti. ne bih zelela da preteram sa vaginaletama
Hvala!
pozdrav
Povremeno imam pojacan sekret. Poslednja dva puta opredelila sam se za lo mexin, za koji sam cula da je vrlo efikasan. Tako je i bilo. Resila sam se gljivica i tegoba izazvaniih njima vrlo brzo. Medjutim, poslednji put jedna nije bila dovojna, pa sam posle tri dana ponovila dozu, kako je i navedeno u uputstvu. E od tad se nije nista promenilo, tako da imam utisak da mi se simptomi pogorsavaju. Nije to nista strasno, ali s obzirom da je Bozic i da ne mogu da dodjem do ginekologa, molim da mi neko da strucno misljenje sta je pametno u ovoj situaciji uciniti. ne bih zelela da preteram sa vaginaletama
Hvala!
pozdrav
Jedino sto mogu da vam preporucim je ono sto sam u prijasnjem postu napisala, Canesten 3 vaginalete, Bayer.
Ponovicu, u pitanju su samo tri vaginalete tako da je ceo tretman zavrsen za tri dana.
Bile su uvek malo skuplje, oko 400 dinara u zavisnosti od apoteke, ali smatram da vrede svaku paru. Bar u mom slucaju posto su mi svaki put pomagale.
Pozdrav
Ponovicu, u pitanju su samo tri vaginalete tako da je ceo tretman zavrsen za tri dana.

Bile su uvek malo skuplje, oko 400 dinara u zavisnosti od apoteke, ali smatram da vrede svaku paru. Bar u mom slucaju posto su mi svaki put pomagale.

Pozdrav
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kneginja napisao:Medjutim, poslednji put jedna nije bila dovoljna, pa sam posle tri dana ponovila dozu, kako je i navedeno u uputstvu. E od tad se nije nista promenilo, tako da imam utisak da mi se simptomi pogorsavaju.
Kansen i Kanesten je jedno te isto samo ih proizvode različite firme. To je antimikotik, znači deluje samo na gljivice a ako se tebi simptomi nisu smirili možda imaš kombinovanu infekciju - npr. infekciju crevnim bakterijama pored gljivica. Ako imaš nezaštićene odnose moguće je da i odatle stigne neka infekcija.
Tako nešto se obično leči kombinovanim vaginaletama (antibiotik+antimikotik) ali ja bih na tvom mestu sačekala da odem do ginekologa i potvrdim dijagnozu. Do tada možeš da uzmeš recimo Hiperol (vaginalete na bazi kantarionovog ulja, neguju sluzokožu i smiruju upalu, u svakom slučaju neće škoditi).