Zelim da mi odgovori Obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Leonarda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zelim da mi odgovori Obgyn

Post od Leonarda »

Poslala sam Vam privatnu poruku, pa sam tek kasnije videla da ste pisali da ne odgovarate na pp.
Mene zanima Vase misljenje o mogucnostima da se zatrudni nakon operacije mioma na materici i o pojavi novih mioma nakon opaeracije.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Morate da mi napisete godine, tegobe koje ste imali, velicinu mioma koji je odstranjen, da li je odstranjen otvorenom operacijom ( laparotomijom ) ili laparoskopijom ? nalaz UZ koji je pokazao nove miome, zajedno sa velicinom, brojem i lokalizacijom ?
Koliko pokusavate da ostanete u drugom stanju i da li su radjene ostale pretrage ?...za pocetak.
Pozdrav,
ObGyn
Leonarda
Novi član
Novi član

Miom

Post od Leonarda »

Imam 34 godine. Pre dve i po godine mi je odstranjen miom na materici laparotomijom i tom prilikom je ugradjen omentalni patch graft. Miom je bio intramuralni 8,5x9,5cm (mada se na samoj operaciji pokazalo da je bio i veci nego na UZ - oko 9x10cm) i bio je na zadnjem zidu materice. Pokusavam da zatrudnim oko godinu dana. Pre godinu dana je ginekolog video na UZ novi miom.Tada je bio 1x2cm, ali nisam pratila, jer sam dobila strah od ginekoloskih pregleda (zapravo strah od nove operacije).

Od ostalih nalaza su radjeni testovi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu. Moj ginekolog smatra da nisu potrebni ostali nalazi osim spermograma partnera.

Moj ginekolog smatra da treba sto pre da zatrudnim.

Zanima me kakvo je Vase misljenje o mogucnostima da zatrudnim, kao i Vas savet za lecenje mioma.
Leonarda
Novi član
Novi član

Miom

Post od Leonarda »

Da dodam jos da nisam nikada bila trudna. Nisam nikada imala nikakve ginekoloske probleme. Nekoliko nedelja pre operacije sam osecala bolove u krstima. I da napomenem da imam zavaljenu matericu.

Unapred hvala na odgovoru!
Leonarda
Novi član
Novi član

miom

Post od Leonarda »

Visoka sam 175cm i imam 60kg. Imam uvek redovne menstruacije (uglavnom na 28 dana, mada ima i odstupanja, nekada dobijem na 25, nekad na 22 dana, ali obicno na 28). Prvu menstruaciju sam dobila u 13.godini.
Leonarda
Novi član
Novi član

miom

Post od Leonarda »

Unapred se zahvaljujem na odgovoru! :D :D :D :) :)
Leonarda
Novi član
Novi član

obgyn

Post od Leonarda »

Samo da podsetim Obgyn da cekam odgovor.
Leonarda
Novi član
Novi član

Post od Leonarda »

Mozda moze Obgyn da mi da pravi odgovor i na pitanje koje sam postavila o homeopatiji u ginekologiji.

Unapred se zahvaljujem!
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

leonarda napisao:Mozda moze Obgyn da mi da pravi odgovor i na pitanje koje sam postavila o homeopatiji u ginekologiji.
pozdrav Leonarda,
jedan predjasnji odgovor je glasio:
obgyn, http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=15888#15888 napisao:.....ne preporucujem je jer nema naucnih istrazivanja koja su bila kontrolisana eticki, pravno, i dokumentovana statisticki npr. oko davanja odredjenog preparata grupi zena koje imaju odredjeno oboljenje i uporediti to sa kontrolnom grupom, koja je imala isto oboljenje a nije primala nista...to mi zovemo naucno istrazivanje, a to nikada do sada nije obavljeno u homeopatiji ili naturopatiji, tako da pacijentima ne preporucujem nesto sto nije jasno i dovoljno ispitano.

Slika , jane_doe
Leonarda
Novi član
Novi član

homeopatija

Post od Leonarda »

jane_doe,
Hvala, nisam videla taj odgovor!
Pozdrav! :)
Leonarda
Novi član
Novi član

Post od Leonarda »

Postovana Obgyn,

Videla sam da ste napisali da 40% zena posle operacije mioma na materici zatrudni. Po meni to i nije bas ohrabrujuca cifra. Ali pretpostavljam da je to individualno i da je tesko tacno proceniti ko ce zatrudneti.

Pozdrav!
Leonarda
Novi član
Novi član

Post od Leonarda »

Srecna Vam Nova godina! Puno srece i uspeha u 2007. godini!

Posto sam videla da odgovarate na pitanja, samo da Vas podsetim na ova moja pitanja.

I ako mozete da mi kazete kolika je mogucnost da se zatrudni posle postupka patch grafta na materici.

Unapred hvala!
Odgovori