Zelim da mi odgovori Obgyn
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Sep 21, 2006 1:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zelim da mi odgovori Obgyn
Poslala sam Vam privatnu poruku, pa sam tek kasnije videla da ste pisali da ne odgovarate na pp.
Mene zanima Vase misljenje o mogucnostima da se zatrudni nakon operacije mioma na materici i o pojavi novih mioma nakon opaeracije.
Mene zanima Vase misljenje o mogucnostima da se zatrudni nakon operacije mioma na materici i o pojavi novih mioma nakon opaeracije.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Morate da mi napisete godine, tegobe koje ste imali, velicinu mioma koji je odstranjen, da li je odstranjen otvorenom operacijom ( laparotomijom ) ili laparoskopijom ? nalaz UZ koji je pokazao nove miome, zajedno sa velicinom, brojem i lokalizacijom ?
Koliko pokusavate da ostanete u drugom stanju i da li su radjene ostale pretrage ?...za pocetak.
Koliko pokusavate da ostanete u drugom stanju i da li su radjene ostale pretrage ?...za pocetak.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
Miom
Imam 34 godine. Pre dve i po godine mi je odstranjen miom na materici laparotomijom i tom prilikom je ugradjen omentalni patch graft. Miom je bio intramuralni 8,5x9,5cm (mada se na samoj operaciji pokazalo da je bio i veci nego na UZ - oko 9x10cm) i bio je na zadnjem zidu materice. Pokusavam da zatrudnim oko godinu dana. Pre godinu dana je ginekolog video na UZ novi miom.Tada je bio 1x2cm, ali nisam pratila, jer sam dobila strah od ginekoloskih pregleda (zapravo strah od nove operacije).
Od ostalih nalaza su radjeni testovi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu. Moj ginekolog smatra da nisu potrebni ostali nalazi osim spermograma partnera.
Moj ginekolog smatra da treba sto pre da zatrudnim.
Zanima me kakvo je Vase misljenje o mogucnostima da zatrudnim, kao i Vas savet za lecenje mioma.
Od ostalih nalaza su radjeni testovi na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu. Moj ginekolog smatra da nisu potrebni ostali nalazi osim spermograma partnera.
Moj ginekolog smatra da treba sto pre da zatrudnim.
Zanima me kakvo je Vase misljenje o mogucnostima da zatrudnim, kao i Vas savet za lecenje mioma.
-
- Novi član
Miom
Da dodam jos da nisam nikada bila trudna. Nisam nikada imala nikakve ginekoloske probleme. Nekoliko nedelja pre operacije sam osecala bolove u krstima. I da napomenem da imam zavaljenu matericu.
Unapred hvala na odgovoru!
Unapred hvala na odgovoru!
-
- Novi član
miom
Visoka sam 175cm i imam 60kg. Imam uvek redovne menstruacije (uglavnom na 28 dana, mada ima i odstupanja, nekada dobijem na 25, nekad na 22 dana, ali obicno na 28). Prvu menstruaciju sam dobila u 13.godini.
pozdrav Leonarda,leonarda napisao:Mozda moze Obgyn da mi da pravi odgovor i na pitanje koje sam postavila o homeopatiji u ginekologiji.
jedan predjasnji odgovor je glasio:
obgyn, http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=15888#15888 napisao:.....ne preporucujem je jer nema naucnih istrazivanja koja su bila kontrolisana eticki, pravno, i dokumentovana statisticki npr. oko davanja odredjenog preparata grupi zena koje imaju odredjeno oboljenje i uporediti to sa kontrolnom grupom, koja je imala isto oboljenje a nije primala nista...to mi zovemo naucno istrazivanje, a to nikada do sada nije obavljeno u homeopatiji ili naturopatiji, tako da pacijentima ne preporucujem nesto sto nije jasno i dovoljno ispitano.

-
- Novi član
homeopatija
jane_doe,
Hvala, nisam videla taj odgovor!
Pozdrav!
Hvala, nisam videla taj odgovor!
Pozdrav!