Poštovani doktore
Već sedam godina sam u braku ja imam 26 godina suprug 32 do pre 7 meseci nismo radili na potomstvu za svih tih sedam godina nismo koristili nikakvu zaštitu kada smo pre 7 meseci počeli da radimo na tome kod mene(žena) je došlo do poremećaja hormona nizak progesteron 0.68 posle pregleda kod supruga je pronadjena bakterija ešerihija kod mene je došlo do poremecaja ciklusa tako da sam primila lutestrol i pila klomifen 5 dana po jednu u međuvremenu je suprug ispio dve doze citerala posle prve doze nalaz je bio dobar a posle druge bakterija se vratila a pio je i vitamin e jer je na prvom spermogramu doktor rekao da ima smanjen broj spermatozoida posle je to bilo u granicama normale .naš doktor nam je prvi put rekao da dok se ta baktrija kod supruga ne izleči da necu moći da ostanem trudna medjutim sada nam je rekao da ovog meseca pokušamo prirodnim putem pokušamo oplodnju a ako ne uspe sledeci mesec vršiti direktno ubrizgavanje u matericu.
Do sada smo radili dve inseminacije koje nisu bile uspešne pre svake inseminacije doktor bi pregledao spermu i rekao da je dobra a sada šalje supruga da radi FSH,LH,testosteron.pa me interesuje da li je on sve to trebao da uradi pre inseminacija on je meni uradio samo hormon progesteron(za koji mi je prepisao KLOMIFEN i DABROSTON i bez kojih folikul ne može da mi naraste)i briseve (vaginalni bris treća grupa) za šta mi je dao vaginalete ORVAGIL (ali sam i posle sedam meseci ista grupa) da li je to dovoljno da on kaže da sam sa gledišta medicine spremna da ostanem trudna(a inače mi je govorio da treba da radim HSG ali više to ne pominje)suprug je od svih analiza jedino radio spermogram i spermokulturu(drugo ništa nije tražio)
MOLIM VAS da mi iz svega gore navedenog kažete ima li nelogičnosti u redosledu postupaka našeg doktora mislim da li je trebao da uradi ozbiljne analize i kod mene i kod supruga(test na antitela,ove analize koje sada traži od supruga,da izlečim tu treću grupu....) pa tek onda da radi inseminacije i da pristupi ozbiljnom lečenju.JOŠ JEDNOM VAS MOLIM DA PAŽLJIVO OVO PROČITATE I DA NAS POSAVETUJETE ŠTA DA RADIMO(ako treba da promenimo doktora)
HITNOobgyn,doktori administratori i svi koji mogu da pomognu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Draga Piljari,
pre nego sto doktor pocne sa inseminacijom ( koju sam razumela planira ako u medjuvremenu ne bude trudnoce ) mora da se uradi kompletna tvoja analiza a posto je i tvoj muz imao problema onda i njegova. Nesavesno je raditi oplodnju ako ti ili on imate bakterije. Meni to izgleda samo kao prevremeno uzimanje para. Naravno da sve to ide nekim svojim redosledom ali sigurno ne ovim kojim kazes, da je isao tvoj doktor. Ja bih u svakom slucaju probala da zakazem i kod drugog ginekologa. Ono sto je najbitnije to je da budes sigurna u ginekologa kod koga ides a ako vec postoji sumnja onda to i nije neki problem. Da bi bila sigurnija, procitaj ovde jos neka iskustva i videces kroz sta sve zene obicno prolaze tj. kroz koje analize a ujedno i njihova iskustva.
Zelim vam sve najbolje!
pre nego sto doktor pocne sa inseminacijom ( koju sam razumela planira ako u medjuvremenu ne bude trudnoce ) mora da se uradi kompletna tvoja analiza a posto je i tvoj muz imao problema onda i njegova. Nesavesno je raditi oplodnju ako ti ili on imate bakterije. Meni to izgleda samo kao prevremeno uzimanje para. Naravno da sve to ide nekim svojim redosledom ali sigurno ne ovim kojim kazes, da je isao tvoj doktor. Ja bih u svakom slucaju probala da zakazem i kod drugog ginekologa. Ono sto je najbitnije to je da budes sigurna u ginekologa kod koga ides a ako vec postoji sumnja onda to i nije neki problem. Da bi bila sigurnija, procitaj ovde jos neka iskustva i videces kroz sta sve zene obicno prolaze tj. kroz koje analize a ujedno i njihova iskustva.
Zelim vam sve najbolje!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ocigledno je da bi ovde trebalo promeniti doktora,prvo mora da se uradi HSG, drugo ne vidim da su radjen hormonski status, nego ajmo odmah IUI,ne znam da li idete privatno ili u drzavnu kliniku u svakom slucaju potrazite misljenje jos nekog od ginekologa koji se bave subspecijalisticki sterilitetom.Sve najbolje!!!