Juce sam bila kod ginekologa,malo mi je kasnilo,ali je rekla da je sve ok i da cu dobiti u roku od 7 do 10 dana.u dogovoru odredila mi je tablete Jeanine i rekla da pocnem da pijem cim dobijem,tj. prvi dan ciklusa.
Sve je to ok...ali se desilo da sam dobila vec danas,tablete nisam stigla da kupim,e sad dal je moguce da ja pocnem to sutra da pijem?Uopste nemam predstavu kako bi to islo...Osim toga treba da vadim krv,za analizu i urin i rezultate da odnesem doktorki sledeceg puta....a to ce biti tek 9. januara...buni me to sto cu prakticno svoje analize odneti vec posle pocetka uzimanja tableta...mislila sam da je to bitan faktor za odredjivanje tableta.
p.s. Da li sme da se daje krv na analizu u toku menstruacije...urin verovatno ne...?
Malo zbunjena!!!(Tablete za kontracepciju)
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko ja znam sve tablete za kontracepciju se koriste od 5-og dana ciklusa.Prvi put cujem da neko kaze od 1-og dana ciklusa.Ukoliko odredjujes polne hormone iz krvi to i treba da uradis 2 ili 3 dan ciklusa,a urin kada prestane krvarenje,jer bi moglo da dodje do kontaminacije urina menstrualnom krvlju.Moj savet ti je da prvo odradis testove,a onda od 5-og dana pocnes sa tabletama ili ako nisi sigurna da ih potpuno preskocis dok se ne vidis sa doktorkom.Mada to su blagi kontraceptivi i ne mislim da nesto nepredvidjeno moze da se desi.
pozdrav
pozdrav
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 27, 2006 2:27 pm
Ja sam pila janine tablete i pocinje se sa prvim danom ciklusa i piju se 21 dan pa onda pauza 7 dana pa ponovo bez obzira na ciklus i koji ti je dan . Znaci bitno je da prvi put kad pocinjes sa njima da bude prvi dan ciklusa a posle se to pomera jer kad istekne 21 dan pijenja ti dobijas u roku od par dana a pauza traje 7 tako da sledece uzimanje moze da ti padne i 3,4, ili 5 dan ciklusa tako da ti je to to. znaci samo prvi put pada prvi dan a kasnije kako ti se zalomi. Eto toliko od mene.