Postovani Dr Ivice....
pre trudnoce,zbog tahikardije,internista mi je prepisao propanolol,jednom dnevno po cetvrtinu.Kad sam ostala trudna,prestala sam da ga uzimam.Nisam ga uzimala skoro dve godine.Sve je bilo manje-vise u redu,ali....Vratila sam se na posao...
Ja sam medicinska sestra,na radnom mestu punom stresova(ambulanta koja radi po principu "sve i svasta",i za dva dana je bilo svega,cak i jedan ex,uh.....)Inace,sam od "neznijeg materijala" i to bas ne podnosim hladnokrvno....
I evo...tahikardije su ponovo tu,zamaranje,nedostatak daha,ponekad i kratkotrajni tremor ruku...Sve je to podnosljivo jos uvek ali....sta da radim????Da li je to znak da se vratim na propanolol???(Sedativi bilo koje vrste ne dolaze u obzir,uuuuumrtveeeee me katastrofa dok mi je propranolol bas pomagao extra!)
Sta vi mislite????????
POZZZZZZZZZ
propranolol-dr ivice pomagaj
propranolol-dr ivice pomagaj
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Marija, mozete li, obzirom da ste medicinski radnik, da se snimite na EKG-u u fazi tih tahikardija? Mozda i nije potreban Propranolo, mozda je potreban neki drugi antiaritmik ili slicno... Ako Vam pritisak nije suvise nizak, uzmite Presosol, 2x1/4, pa da vidimo kako cete reagovati. Ali, svakako posaljite skenirani EKG. Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jesam,jednom samuradila ekg u tom trenutku.Sve je bilook osim frekvencije 130 u minuti.Tad mi je doktor dao jednu cetvrtinu propranolola da popijem a jednu da izgrickam.Relativno brzo se sredilo.To je bilo pre mesc dana otprilike...Sta mi savetujete???Tenzija 1oo/60 uobicajena.
Andrija 24.05.2005