BOlove i grceve u ledja, levo, medju rebara

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gligorov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 19, 2006 11:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BOlove i grceve u ledja, levo, medju rebara

Post od gligorov »

Vec dva neseci imam bolove koje sekundarno se pretvaraju u grceve na levoj strani u ledja, izmedju rebara, pri sto gubim dah i imam otezano disanje. Bolovi se javljaju nakon pokreta levo ili desno ili vedenje napred.
Mozete li mi posociti u cemu je stvar???
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Priraslice plucne maramice (adhezije pleure), medjurebarna mijalgija ili miofibrozitis... To su "benigni" razlozi. Potreban je opsti fizicki pregled, a potom, verovatno, i RTG grudnog kosa.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gligorov
Novi član
Novi član

RTG i KTM nalazi cisti.

Post od gligorov »

Postovani Dr. Ivica,
Veliko HVALA, zbog odvojenog vremena za moj problem.
Inace, RTG i KTM nalazi su cisti. Kada premazem bolno mesto sa mastom za zagrijavanje bolovi se smanjuju a naravno i grceve. Za smirenje bolova primam "Ventor"(analgetik, antireumatik, antipiretik), a za grceve "Apaurin 2mg". Sada sve cinjenice vode ka "interkostalne nevralgije". Ukoliko i Vi mislite tako, zeleo bih da me uputite kako da to definitivno dijagnosticiram i kako da nastavim lecenje?
Unapred se zahvaljujem Vasoj pomoci.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Neuralgija medjurebarnih nerava se tesko dijagnostikuje na drug nacin osim na osnovu klinicke slike. Ako prolazi na uzimanje KARBAPINA (TEGRETOL), onda je to TO. Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gligorov
Novi član
Novi član

Puno Hvala na mislenju

Post od gligorov »

Postovani dr. Ivica
Zelim da Vam zahvalim na Vasem mislenju po mom problemu. Sada meni preostaje da to isprobam, pa za reakcije cu Vam javiti istim putem kojim smo do sada komunicirali.
Hvala jos jednom
Pozdrav iz Makedonije.
Odgovori