Niste ni morali da navedete, prekobrojni zub je najcesce u gornjoj vilici

.
Prekobrojni zub tipa koji ste naveli (mesiodens) nije tako retka pojava, a tek nije nesto retko da se pokvari susedni zub ili zubi. I uopste, gde god su zubi previse zbijeni, nagnuti, pogresno postavljeni, postoji veca sansa da se pokvare. Dakle, u pitanju je nesto...vrlo obicno.
Sad me nemojte pogresno razumeti, ali verujte da nema rasta da vas je sramota. Ako stomatolog ima makar malo pameti i staza, kroz posao je naucio da ne sudi ljudima, i da nema lican stav, a pre svega je trebao da nauci da ima mnogo zivotnih prica gde je covek mozda jedva izvukao zivu glavu, a ne da ga ja grdim za zube....
Niko ne dolazi da nas vidi sto smo lepi (par casnih izuzetaka

), svi dolaze i zovu jer imaju problem, znate. Ne znam koja je vasa osnovna profesija, ali ako ste - recimo - RTV serviser, to je kao da se ja stidim i izvinjavam se majstoru sto mi se pokvario televizor

. Mislim, nije lep primer, ali je tu negde. Jednostavno, nemate razloga.
Pogledajte temu "Kako naci stomatologa", pa krenite polako, bez ustezanja, posmatrajte ljude, i vidite gde se vi dobro osecate. Stomatolog je tu da vam pomogne, a ne da vas "riba", nisam mustrala ni male pacijente, a ne ljude od 26 godina

.
Salu na stranu, naravno da ne mogu online da procenim sta se konkretno dogadja, ali opravka, pa i lecenje gornje jedinice ne zahteva endodonta, u 95% slucajeva. Mislim, nema sta posebno da vam se desi, znate.
Ako mogu da dodam jos jednu rec: lako je moguce da imate i karijese na bocnim zubima, cisto iskustveno gledano. Svaki dan vidjam pacijente koji su se fokusirali na jedinice i front, a bocno bi takodje imalo sta da se radi, a 450W reflektora je cudo jedno, vidi se i sta covek nikad ne bi pomislio

. Ako vam stomatolog nabroji jos neki bocni zub, bila bih slobodna da vam sugerisem da prvo opravljate to, pa onda da predjete na prednje zube, jer - mi imamo drugacije kriterijume nego vecina pacijenata, nama su bitniji bocni zubi

.
Dakle, molim vas - nema, zaista, cega da se stidite. Kod nas izuzetno retko dolaze ljudi sa sasvim zdravim zubima (jedna od mojih stomatoloskih sestara nema nijednu plombu, 23 godine, a to inace vidjam jednom u nekoliko godina), pa krenite slobodno da trazite nekog vedrog, sposobnog stomatologa, koji ce vas primiti bez procenjivanja, presudjivanja i kojecega, i gde cete se dobro osecati. Jednostavno, stomatolog koji krene da se zgranjava, da grdi pacijenta i slicno, je nevaspitan i neprofesionalan, makar bio i neiskusan u struci, nista ga ne opravdava.
Ako sta jos treba, tu smo. Najlepse zelje

.