velicina materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
delilah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 9:06 am

velicina materice

Post od delilah »

Imam 21 godinu ,nakon ultrazvuka mi je receno da imam jako malu matericu i da postoji velika mogucnost da ce prva ili cak i druga trudnoca zavrsiti pobacajem,dok se materica ne razvuce. :o

Receno mi je 2,9cm,samo ne znam da li je to duzina ili sirina ,ono sto sam ja ucila iz anatomije na fax-u(nisam jos stigla do ginekologije) je duzina oko 6-7cm kod zena koje nisu radjale, a sirina 3,5 -4cm, zbog toga me taj podatak toliko zabrinuo.

Molim Vas,da mi razjasnite da li je velika mogucnost da trudnoca zavrsi pobacajem iz tog razloga!?
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

Post od ikica »

Draga "delilah", nisam doktor, ali na ovo pitanje mogu ti dati jedino odgovor od doktorice ObGyn kad sam ja isto ovo pitanje postavila na isti ovaj forum. Njen odgovor u vezi male materice je ovaj:

"Manja materica ? Kod zene koja nije radjala ? Je l' to dijagnoza ? ...
"Hipoplasticna materica kao dijagnoza postavljena ginekoloskim pregledom ne postoji ! i ja opravdano ne vjerujem u nju...dakle...zelim da Vam odgovorim, ali Vase pitanje nije Vas problem...nego izvor straha, koji je vjerujem bezrazlozan..."

Ne znam koliko ce te ovo umiriti, mene jeste :)

Pozdrav
delilah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 9:06 am

Post od delilah »

Hvala mnogo, jeste me umirilo.... :D
Odgovori