Evo idem 4+ preko termina, za koji ja mislim da mi je relativno dobro izracunat, jer sam imala redovne menstruacije a poklapali su mi se i rezultati UZv sa onim sto je proracunato.
Imam iregularne kontrakcije i po ucestanosti i po intenzitetu od nedelje. Otvorena sam jedan prst od ponedeljka. Dva puta sam do danas isla na pregled zbog tih kontrakcija i oba puta su mi rekli da im izgleda da cu da se porodim u toku narednog dana. Juce sam bila na CTG i srcana reakcija bebice je uredu, a meni su uhvacene kontrakcije na 10min. Posto je u gradskoj bolnici CTG na prijemnom pokvaren, slali su me u dom zdravlja da ga odradim.
Pitanje je za sve koji imaju iskusta a i za dr. sta ja mogu da uradim da bi mi se pojacale kontrakcije kako bi se vise otvorila?
Na odmor ne reagujem jer cim se umirim, umire se i kontrakcije. Setnje i aktivnost ne pomazu takodje, jer sam uglavnom aktivna tokom celog dana.
I koja je dalja procedura ako ovo nedaj boze potraje?
Da li da i dalje cekam da mi se kontrakcije jave na 5min ili da se opet javljam na pregled na prijemno da bi mi davali novi uput da mi se radi CTG?
Koliko inace cesto treba da se radi taj CTG kad se ide preko termina?
Hvala svima unapred na odgovoru
prekoracenje termina za porodjaj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Neka te ne brine prekoracenje termina za toliko, jer ipak nije moguce uvek utvrditi tacan dan porodjaja. Ali ako imas kontrakcije, savetujem da se pod hitno javis na primer u Front. Moguce da ce te smestiti kako bi dnevno 2 puta isla na CTG. Ja sam imala, za mene bezvezne kontrakcije nedelju dana koje su se ponavljale i na tri minuta. Lekar me smestio u Front 3 dana pre termina i ispostavilo se da se na CTG-u sa svakom kontrakcijom usporava rad srca bebe. Istog dana su me hitno spustili u salu i porodili me. I ja sam tog dana bila otvorena samo 1 prst, ali ko zna od kada sam bila toliko otvorena. Medjutim, kad su me 2 puta pregledali da vide koliko sam otvorena, mislim da sam od slinih bolova zbog samog pregleda, pocela da se otvaram. Zbog sve cescih smetnji i opasnosti po zivot bebe zbog mojih kontrakcija, porodili su me kad sam bila otvorena 5 prsta.
Ako se do sada nisi porodila, i ti bi bila mirnija da oko sebe imas lekare i da ti se CTG radi 2 puta dnevno.
Srecno!
Ako se do sada nisi porodila, i ti bi bila mirnija da oko sebe imas lekare i da ti se CTG radi 2 puta dnevno.
Srecno!