da li povlace mixtarde?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

da li povlace mixtarde?

Post od Sladjana G. »

U subotu sam sa receptom za mixtard 20 otisla u apoteku i tamo mi je receno da se on povlaci iz apoteka,tj.da ga nece vise nabavljati.Da li neko zna nesto detaljnije?O cemu se radi?Trebalo bi da to znamo za ubuduce,mada me cudi da tu informaciju ne zna nas endokrinolog!Unapred hvala!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

O tome se pricalo i prica se i dalje, ali nemam konkretnu informaciju. Najbolje je da pozovete direktno predstavnistvo Novo Nordisk u Beogradu i da od njih dobijete informaciju iz prve ruke. Ja bih zvala, ali covek sa kojim saradjujem iz ove kompanije je trenutno na odmoru.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Sladjana G.
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 7:27 pm

Post od Sladjana G. »

Odgovor sam dobila juce i od endokrinologa i od farmaceuta u apoteci.Mixtardi se povlace iz cele Evrope,sto znaci nije do drzave i politike.Doktor nam je dao novomix 30 umesto mixtarda...Dakle ,definitivno mora se menjati terapija.To nam je informacija koju treba da znamo da bi pojednostavili nabavku insulina...
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

OK, to je isto dobra mesavina. U Novomixu 30 imate 30% Novorapida i 70% Insulatarda. Razlika je sto je u Mixtardu ta kratkodelujuca komponenta bila Actrapid, koji duze deluje, ali sporije startuje sa dejstvom. Sada verovatno nece morati da ceka pola sata pre jela, vec moze da odmah da pristupi obroku.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori