Za Pedju,molim hitan odgovor

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mama i baka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 26, 2006 9:22 pm

Za Pedju,molim hitan odgovor

Post od mama i baka »

Dragi Pedja,ja sam jedna uplasena buduca mama.Naime,u 6+6 sam nedelji trudnoce i juce sam bila na pregledu.Nemam razloga da sumnjam u strucnost svoje dr,samo zelim da mi i vi malo razjasnite situaciju.Srcana akcija je registrovana,velicina ploda odgovara gestacijskoj nedelji i sve bi bilo super da dr nije konstatovala nesto vise plodove vode.Znam da je rano za plodovu vodu i utoliko me vise brine sto nje cak ima i viska,sada u 7 nedelji.Zanima me zasto se to javlja,da li ima veze sa eventualnim deformitetom ploda :( i sta mogu da ocekujem ubuduce,tj.moze li biti nekih komplikacija sa bebom?Hvala najlepse!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Ako verujete svom ginekologu i ne sumnjate zašto pitate druge, logičnije bi bilo da pitate njega-nju? :( :-?
Napišite pun izveštaj sa UZ da bih vam moga odgovoriti.

Pozdrav Dr Peđa
mama i baka
Novi član
Novi član

Post od mama i baka »

:) Znala sam da cete to reci,ona nije tome pridavala paznju,a ja sam tek po dolasku kuci pocela da razmisljam o tome.Ovako:U kavumu GML 30mm,nesto vise plodove vode,CRL 7mm,srcana akcija uredna
Dijagnoza:grav ml.(6,5 nedelja)
Terapija:kontrola za 5 nedelja,tada detaljan UZV i DOUB
Hvala na brzom odgovoru!
mama i baka
Novi član
Novi član

Post od mama i baka »

:(
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Ovo mora da je neki ozbiljan ginekolog !
6+6 sam nedelji trudnoce i juce sam bila na pregledu.Nemam razloga da sumnjam u strucnost svoje dr,samo zelim da mi i vi malo razjasnite situaciju.Srcana akcija je registrovana,velicina ploda odgovara gestacijskoj nedelji i sve bi bilo super da dr nije konstatovala nesto vise plodove vode
Sve bi bilo super, da doktorka nije nadrealista !
Poznavanje izvore plodne vode, mehanizam protoka i obnavljanja, kao i normalnu kolicinu za odredjenu starost trudnoce spada u jedan od bazicnih tema u porodiljstvu, dakle...polyhydramnion u 6 nedjelji je non sense ! ili prevedeno na naski...cista glupost !
Vama sve najbolje !
Pozdrav,
ObGyn
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

:D :D :D Zdravo ObGyn pedohitrila si me! Baš sam hteo da komentarišem glupost o višku vode, kad ono ti! :D :D :D
Drago mi je da si opet tu!!! :D :D :D
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

:D i meni je drago...zato ponekad 'uskocim' da ti napravim drustvo, u pospremanju foruma...od invazije 'novih' nalaza i 'interesantnih' terapija ! :P
Pozdrav,
ObGyn
mama i baka
Novi član
Novi član

Post od mama i baka »

Hvala Vam,draga Obgyn i dragi DrPedja!To mi je postala nocna mora,obzirom da sam po internetu trazila sve o tome,pa kad sam videla sta moze biti uzrok itd.,nije mi bilo dobro!Medjutim,nigde nista nije bilo vremenski odredjeno,tj. kada se moze javiti,pa nisam znala je li moguce i ovako rano da se to vidi.U svakom slucaju,PUUUNO hvala i Pedji i Obgyn i drago mi je da ste se oboje slozili da je to nemoguce :D .Ja nastavljam da uzivam u ovoj tako zeljenoj,novoj i lepoj situaciji,potpuno rasterecena,zahvaljujuci vama!Pozdrav svima!
Odgovori