Trenutno sam u 32. nedelji trudnoce, kako je lekar koji mi vodi trudnocu trenutno na bolovanju, obracam Vam se sa jednim pitanjem.
Naime, u urinu mi je pronadjena bakterija Enterococcus (10 000 nekih jedinica - necitko je napisano), a antibiogram pokazuje osetljivost jedino na Nitrofurantoin.
Interesuje me da li prisustvo pomenute bakterije na bilo koji nacin ugrozava bebu i da li je neophodno sto pre sprovesti terapiju?
Unapred hvala i veliki pozdrav!
Pitanje: bakterije u trudnoci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 21, 2005 6:23 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
ja sam otprilike 5-6 nedelja, ne znam tacno jer imam neredovne menstruacije, i meni su u vaginalnom brisu pronasli enterrococus, koji je osetljiv na penicilin, pa sam kao terapiju dobila kapsule sinacilina. U petak ce mi biti gotov kontrolni bris da vidim da li sam se oslobodila napasti.
meni je dr rekao da ta bakterija moze da izazove ostecenje ploda u ranoj trudnoci, a za kasnije ne znam. Probaj da odes kod nekog drugog lekara dok tvoj ne dodje sa odmora.
Zelim ti da sve bude ok.
meni je dr rekao da ta bakterija moze da izazove ostecenje ploda u ranoj trudnoci, a za kasnije ne znam. Probaj da odes kod nekog drugog lekara dok tvoj ne dodje sa odmora.
Zelim ti da sve bude ok.