pilule za jutro posle

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
sandrag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 3:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pilule za jutro posle

Post od sandrag »

Kako se zovu i da li se mogu kupiti u apoteci pilule za jutro posle?
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

Ne znam kako se zovu,ali bi to ginekolog trbalo da ti da,jer su ipak u pitanju hormoni.Mislim da i obican kontraceptiv tipa "stediril" moze da se iskoristi tako,ali opet kazem- mislim.Najbolje da vidis sa ginekologom.
pozdrav
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav Sandrag,
zovu se postinor i mozes ih kupiti u apoteci (bez recepta)

Slika , jane_doe
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

To što se ovaj lek nalazi u apotekama, ne znači da se može upotrebljavati bez konsultacije sa lekarom i na svoju ruku. Pročitajte malo ostale teme koje se tiču kontracepcije da ne dolazite do situacije da koristite ove preparate.
stručni saradnik na www.*
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Zove se Postinor. Moze se kupiti u apoteci bez recepta. Uzima se u roku od 72 sata od nezastienog odnosa. II pilula 12 sati nakon prve. Obavezno obavesto svog ginekologa kada si je uzimala. Postinor nije isto sto i obicna kontraceptivna tableta. To je urgentna kontracepcija i ne treba da bude jedino sredstvo za kontracepciju.
hypo_hondar82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm

Post od hypo_hondar82 »

Cisto informativno:to uopste nije stvar za zezanje!Samo za extra hitne slucajeve.Uzimas dozu hormona koja ti poremeti citav hormonski status u tom momentu,izaziva vestacku menstruaciju,da bi se izbacila eventualno oplodjenja jajna celija.Sme max jednom godinje,aj a znam neke ljude i citala sam da se to odomacilo kao vid kontracepcije!No comment!
maja6
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 09, 2006 6:54 pm

Post od maja6 »

Koliko god da je stetno, sigurno manje skodi organizmu od abortusa! To naravno ne znaci da se sme preskociti lekarska konsultacija.
hypo_hondar82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm

Post od hypo_hondar82 »

U nasem narodu,je izgleda najveci problem i stres za organizam kupiti KONDOM!!!A,sve metode posle toga,za cupanje iz problema,nisu!
Odgovori