HELP

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Vladica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 10:59 pm

HELP

Post od Vladica »

Imam 22g i mali problemcic, tacnije, pitanje za vas. Pre par dana mi je ustanovljena trudnoca od 9 nedelja i 5 dana i uradjen je abortus, zato sto sam u 5-oj nedelji bila na rentgenu, jer sam imala problem sa nogom. Posto sam ja jako zelela bebu, a nisam smela da rizikujem zbog tog zracenja i moje jako nezdrave ishrane, mnogo cigareta itd (posto nisam znala da sam u drugom stanju). Inace, ciklusi su mi redovni, na 28-30 dana, ali sam ja mislila da mi malo kasni jer sam imala smrtni slucaj u porodici , pa sam ispala jako neodgovorna sto nisam otisla kod lekara (nemojte mi prebacivati, znam to i sama :( )Moje pitanje je sledece :kada najranije mogu opet da ostanem u drugom stanju, jer nevidjeno zelim bebu? Da li je moguce vec u januaru-februaru, bez problema?
Inace, abortus mi je vakumom uradjen i trajao je oko 10ak minuta, a lekar mi nista nije rekao, osim da u buducnosti necu imati problema i da je sve odlicno proslo.
Hvala vam unapred
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Vladice,

Ako se dobro osecas i nemas nikakvih tegoba ne vidim razlog zbog koga bi se trebala cuvati od trudnoce, koju vec i sama zelis. :D

Nakon zracenja nije pozeljno ostati u drugom stanju dva meseca. Posle toga sve je ok!

Izracunaj sama koliko je to u tvom slucaju i bacite se na posao! :wink:

Pozdrav i sretno!
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Vladica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 10:59 pm

Hvala

Post od Vladica »

Puno hvala na odgovoru. Negde sam procitala da posle abortusa mora da se saceka 6 meseci, pa tek onda... U svakom slucaju, hvala ti na odgovoru
Odgovori