Ginekolog mi je preporucila da ispitam sledece hormone:FSH,LH,prolaktin,TSH,progesteron, estradiol, zbog krvarenja koje mi se javlja izmedju 12-14 dana od pocetka menstruacije.
Kada se ispituju ovi hormoni ?
Da li se ispituju odredjenim danima ili je to svejedno?
Pliz odgovor
ispitivanje hormona
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Niste napisali Vase pitanje na nacin na koji ne preporuceno u LJEPLJIVOJ poruci, kako biste dobili kvalitetniji odgovor...
Pretpostavljam da ste rodjeni 1977 ( kako stoji u Vasem ID ), sto znaci da imate 29 godina...pretpostavljam mladi i zdravi...
Ovo sto se desava u Vasem slucaju se zove OVULACIJSKO KRVARENJE, i uzrokovano je padom estrogena pred ovulaciju, ponekad je povezano sa mittleschmertz fenomenom, koji predstavlja bol u karlici uzrokovan ovulacijom ( rastezanjem kapsule jajnika poraslim folikulom pred prsnuce i samim prsnucem ). I jedno i drugo predstavljaju fizioloske, zdrave promjene u jednom menstrualnom ciklusu i ne zahtijevaju hormonalni profil, jer ce Vasi hormoni biti normalni, ako nemate neki drugi problem.
Ako to krvarenje predstavlja problem i vise je krvarenje nego tackasto krvarenje, a ne zelite trenutno da ostanete trudni, onda je hormonalna kontracepcija nesto sto moze da dovede jajnike u stanje anovulacije, cime ce se isto krvarenje prevenirati i sprijeciti.
srecno.
Pretpostavljam da ste rodjeni 1977 ( kako stoji u Vasem ID ), sto znaci da imate 29 godina...pretpostavljam mladi i zdravi...
Ovo sto se desava u Vasem slucaju se zove OVULACIJSKO KRVARENJE, i uzrokovano je padom estrogena pred ovulaciju, ponekad je povezano sa mittleschmertz fenomenom, koji predstavlja bol u karlici uzrokovan ovulacijom ( rastezanjem kapsule jajnika poraslim folikulom pred prsnuce i samim prsnucem ). I jedno i drugo predstavljaju fizioloske, zdrave promjene u jednom menstrualnom ciklusu i ne zahtijevaju hormonalni profil, jer ce Vasi hormoni biti normalni, ako nemate neki drugi problem.
Ako to krvarenje predstavlja problem i vise je krvarenje nego tackasto krvarenje, a ne zelite trenutno da ostanete trudni, onda je hormonalna kontracepcija nesto sto moze da dovede jajnike u stanje anovulacije, cime ce se isto krvarenje prevenirati i sprijeciti.
srecno.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 02, 2006 1:31 pm
Hvala vam na iscrpnom odgovoru,obgyn napisao:Niste napisali Vase pitanje na nacin na koji ne preporuceno u LJEPLJIVOJ poruci, kako biste dobili kvalitetniji odgovor...
srecno.
Tako mi je i receno od strane ginekologa da je mozda u opitanju ovulacijsko krvarenje ali da jos to treba proveriti ispitivanjem hormona.
Meni se to vec ponavlja evo 2 godinu u navratima od par meseci i onda prestane, ali mi smeta iz razloga sto to krvarenje stane posle dva dana ali
se nastavlja u vidu braonkastog sekreta sve do pocetka nove menstruacije , tako da ja "nisam cista" ceo mesec i to ne jako nervira i zbunjuje.