beta hcg

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

beta hcg

Post od aida7b »

Poštovani,
Imala sam urinarnu infekciju (eserihija coli) i posto sam sumnjala da sam trudna, a nisam htela da pijem bilo koji antibiotik koji bi eventualno stetio plodu, uradila sam test krvi na beta hcg i pokazao je 12,7 (sve preko 5 bi trebalo da ukazuje na trudnocu). Posle 10 dana, par dana posle termina za menstruaciju sam dobila (dosta oskudno krvarenje) i doktorka je na pregledu rekla da nisam u drugom stanju. Molim da mi objasnite na šta još eventualno može ukazivati povišen hcg u krvi? Posle pregleda kod ginekologa i po završetku menstruacije (oskudne) uradila sam kućni test na trudnoću (hch iz urina) i bio je negativan.
Unapred hvala za Vaš odgovor.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Aida
neobično rano ste uradili beta HCG, a pošto ste počeli, sada još jednom ponovite isti.
Dali su vam se i ranije javljale oskudne menstruacije? Kakav je vaš BMI?

Pozdrav Dr Peđa
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Sta je BMI?
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

BMI=Body Mass Index
tj, odnos:
  • telesne mase [kg] / visine [cm²]
npr: masa=58kg; vis=170cm..........
  • BMI=58²/170
    BMI=3364/170
    BMI=19.78≈20
    BMI=20
to ti je peshachka metoda, a napredna (no brain required Slika ) verzija na sledecem sajtu: http://www.femalelife.co.yu/scripts/index.php (pa sa desne strane - dugmence: proverite svoju telesnu masu)

pozzz Slika , jane_doe Slika ; )))
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

nobody's perfect......... my name is Nobody Slika
dakle:
  • telesne mase [kg²] / visine [cm]
aida7b
Stalni član
Stalni  član

Post od aida7b »

Dragi Pedja,
Pre svega hvala za brz odgovor.
Moj BMI je 19,8, tj. upravo taj koji ste napisali kao primer 58/170.
Ranije nisam imala oskudne menstruacije. Jedino kad odem na more traju 3-4 dana umesto redovnih 5-6. I jednom u toku godine mi se promeni ciklus, tj uglavnom preko leta dobijem ranije nego inače i to 7-10 dana ranije.
Iskreno, ne daje mi se ponovo krv, ali ako nema drugog resenja, moracu i to da uradim.
Doktorka je rekla da je hcg malo povecan i tome nije uopste pridala vaznost, a u kucnom testu pise da eventualno rezultat moze biti lazno pozitivan jer prisustvo nekih malignih ne-znam-cega moze pokazati pozitivan rezultat na hcg. Ima li tu mesta za brigu ili da bezbrizno nastavim sa svojim momkom pokusaje da dobijemo bebu?
Pozdrav
Korisnikov avatar
Blonde
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 1:47 am

Post od Blonde »

Uradi ponovo Betu i ako raste to je trudnoca :D
SlikaSlika
Slika
Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Aida
beta HCG ne može biti povećan sem u trudnoći! Izuzetak je oboljenje horiokarcinom, kada su vrednosti ekstremno velike prema tome tu nešto ne štima sa labaratorijom ili ginekologom, pa vam savetujem da iste promenite!
Pozdrav Dr Peđa
aida7b
Stalni član
Stalni  član

Post od aida7b »

Dragi Dr. Pedja,
Hvala puno za Vaš odgovor. U međuvremenu sam ponovo uradila Beta HCG i to juče kod mene u domu zdravlja, a rezultat ću dobiti danas pa ću Vam napisati kako stoje stvari. Moja doktorka (ginekolog) nije bila tu i počinje da radi tek 18.12. pa ću tada otići kod nje da joj sve ispričam, a u međuvremenu sam bila na pregledu u ustanovi u koju idem inače i dobila od druge dr. uput da uradim test na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu kao i vaginalni i cervikalni bris, tako da ću kad moja doktorka počne da radi imati gomilu rezultata za nju i sigurno dobiti pravi odgovor.
Takođe, čitajući raznorazne stvari, pročitala sam i da je moguće da sam imala spontani koji je meni izgledao kao menstruacija (dobila sam i imala krvarenje jedan dan i narednih 5 dana sam imala samo neke braon kapljice).
Više nisam pametna, ali kad budem imala nove rezultate, slika će mi biti jasnija.
Još jednom hvala za Vaš odgovor.
Veliki pozdrav.
aida7b
Stalni član
Stalni  član

Post od aida7b »

Dragi dr. Pedja,
Uzela sam analize i Beta HCG je 0.00
Izgleda da sam izgubila moju maaaaaalu bebu.

:(((((((
Odgovori