Tri godine sam u braku i nemamo dece.Uradjen mi je Hsg pre godinu dana i rezultati su ukratko:Cavum uterusa naglasenih rogova,sinistroponiran sa defektom u punjenju u istmicnom delu,homogeno ispunjen kontrastom,lako neravnih ivica endometrijuma.Desna tuba vidljiva celom duzinom,prosirena u ampularnom delu,propusta kontrast u abdominalnu duplju.Leva tuba vidljiva celom duzinom,presavijena,elavirana,ampularni deo lako prosiren,propusta kontrast u abdominalnu duplju.
Posle sest meseci uradjena je laparaskopija i rezultati su ukratko:uterus normalne velicine u AVF polozaju.Desni jajovod prav,normalnog izgleda,bez okolnog patoloskog supstrata,ocuvanih fimbrija.Levi jajovod normalne velicine delimicno srastao finim priraslicama za tubu sto joj daje izuvijan iygled,ocuvanih fimbrija.Uradi se adhelioza levog ovarijuma i delibracija colona.Uradi se pertubacija pri cemu leva tuba pasira kontrast,a desna ima stop u intersticijalnom delu.
Da napomenem da imam 31 godinu i da imam veze sa medicinskim naukama.Nikad nisam imala nikakve upale jajnika,ciste.Ovulacije su besprekorne pa samim tim i hormonalni status.
Predlozen mi je IVF,i kad sam trebala da pocnem da primam suprefact,IVF mi je odlozen i predlozena Eksplorativna kiretaza jer mi je vidjen talast endometrijum jedanaestog dana ciklusa,tako kaze doktorka.Treceg dana ciklusa je bio besprekoran po njenim recima i cetrnaestog kad je ponovo gledala.Molim za pomoc povodom mojih rezultata i kog dana ciklusa se radi eksplorativna kiretaza i da li je to moglo da se predlozi ranije i da se vidi ranije.
za Dr ObGyn eksplorativna kiretaza,pomoc
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik