Hlamidija-ja pozitivna,decko negativan?Ako moze strucnan odg

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
MilanaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 09, 2006 3:20 pm

Hlamidija-ja pozitivna,decko negativan?Ako moze strucnan odg

Post od MilanaS »

Molim strucan odgovor jer mi je prilicno hitno i ne znam sta da radim.
Naime, testirala sam se na hlamidiju DIF metodom. Rezultat je: pozitivan (+). Decko se testirao u biotestu(NS) PCR metodom, rezultat:negativan.

Ko je ovde lud? :)

Jutros sam bila kod doktorice (tada nisam znala rezultate deckovog testa, bio je gotov je tek poslepodne) i prepisala mi je terapiju Dovicin + Hemomicin.

Oboje smo zvali svoje laboratorije i jedna i druga (naravno) tvrde da su oni u pravu i da nema verovatnoce da je greska.
Kod doktorice imam zakazano tek 5. decembra i to tada treba da popijem sve lekove.
Kao napomena: doktorica je jedna od onih ekstra sujetnih. Obozava da insistira na terapiji i ako ne daje rezultate, da ne navodim primere. Danas mene nije u opste slusala kada smo pricale, spominjala sam PCR test i da i njega sacekamo ali bez uspeha.

Ne znam sta da radim. Veceras bih trebala da pocnem sa terapijom. Koji test je pogresio?

Da li da pijem ili ne? Da li da idem na dodatne prglede?

Pliiiiiiiiiiiz pomoc. :)
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Uvek potrazite i misljenje drugog lekara.

Mada iz iskustva kazem da svako kaze drugacije....
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

Kod mene je bio isti slučaj...
Ja sam bila pozitivna (slučajno otkriveno dif metodom), a moj muz negativan, prvo dif metodom (Medlab), a onda potvrdjeno PCR-om (Biotest). Receno mi je od nekoliko ginekologa da je to moguće i da je on jednostavno postao imun na hlamidiju. Isto tako, rekli su mi svi do jednog da je to bolja varijanta nego da je on pozitivan, jer navodno moze da ode u prostatu, a tamo kad ode tesko se leci jer antibiotici tesko prodiru u nju. Isto tako, moze da smanji broj spermatozoida i njihovu pokretljivost, a navodno, kod zena manje utice na reproduktivne organe jer se redje penje u matericu i jajnike. Ja sam se izlecila posle III terapije. I da...bez obzira sto je on negativan, treba da imate zasticene odnose. Srecno!
MilanaS
Novi član
Novi član

Post od MilanaS »

Jel ima jos neko nesto pametno da kaze na ovu temu?
Bazala sam po netu i svi pisu drugacije a mi ne mozemo da se testiramo mnogo jer je test ipak 3500din.

Ako se nista ne promeni pocecu za koji dan da pijem lekove, "za svaki slucaj" a i decko takodje. Ipak cemo verovati pozitivnom testu da izbegnemo svaku mogucnost za kasnije kajanje.

Pricalo se po forumu o cejevima, dodacima ishrani za vreme lecenja.
Molila bih samo one koji su se lecili i izlecili da mi pomognu savetima oko cajeva, ishrane...
Znaci samo oni koji su se lecili i izlecili, oni sa iskustvom i to pozitivnim a ne neko rekla-kazala-cula-na-netu.

:D
Poz svima.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Ja ne znam koja je to DIF metoda testiranja, ali znam da je PCR visoko specifican, sto znaci ako Vas test pokaze (-), onda smo mi sigurni u 100% da nemate oboljenje, i da ne trebate nikakvu terapiju.
Pozdrav,
ObGyn
MilanaS
Novi član
Novi član

Post od MilanaS »

DIF metoda je ona "najobicnija" metoda, kada se uzima bris pa ide na mikrosop, maze se necim i bakterije "svetle".

Sta mi preporucujete da radim?
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Kontakt:

Post od Laida »

obgyn napisao:Ja ne znam koja je to DIF metoda testiranja, ali znam da je PCR visoko specifican, sto znaci ako Vas test pokaze (-), onda smo mi sigurni u 100% da nemate oboljenje, i da ne trebate nikakvu terapiju.
Molim vas recite mi gde se moze uraditi PCR test na hlamidiju?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm

Post od nenadns »

pouzdanost (tacnost) dif metode se krece izmedju 65 i 75 %
pouzdanost pcr metode je oko 98%

pcr u novom sadu se radi u privatnoj laboratoriji biotest, ili u decjoj bolnici, odeljenje genetika, a trebalo bi da je pcr poceo da radi i eurolab

U bgd-u cini mi se radi hexalab
MYCA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 1:49 pm

Post od MYCA »

PCR test u NS se radi i u privatnoj laboratoriji Eurolab i nesto je jeftiniji (2800 din.) nego u Biotestu (3500 din.).
Odgovori