candida i bubuljice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
anchica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 01, 2006 7:15 pm

candida i bubuljice

Post od anchica »

Procitala sam sve postove o bubuljicama i candidi i nigdje nisam nasla odgovor na moje pitanje-tj. da li se od candide mogu dociti bubuljice, koje kod mene izgledaju vise kao osip-tj male su,ima ih jako puno i upaljuju se,izmedju ostalog jako svrbe?Najvise ih imam na bradi,ali samo na stranama,ne na sredini,i odatle ka obrazima-kao linije. U pubertetu sam imala 'normalne bubuljice', pretprosle godine sam imala slican problem, samo tada se bubuljice nisu mogle ni istisnuti,niti su se upaljivale,ali osip je bio preko cijelog lica.Tada mi je dijagnostikovana candida i od prepisanih vaginaleta povukao mi se i tadasnji osip.Prije dva mjeseca sam bila kod ginekologa i candide navodno nema. Trenutno koristim eucerin gel i tonic,ali ne pomaze. Pijem diane 35 vec drugi mjesec(nakon pauze od 5 mjeseci-prije toga 1,5god).
Znam da moram dermatologu,ali zelim prije toga da cujem vase misljenje!
danny_011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 10:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od danny_011 »

Pošto uzimaš Diane 35 trebalo bi da ti se ten isčisti od bubuljica a ne da imaš probleme koje opisuješ. Candida na koži daje promene u vidu bubuljica koje se naoko ne razlikuju od običnih, ali ipak ima razlike-gnoj iscedjen iz kandidijaznih promena ima uvek žitku konzistenciju a posle cedjenja bubuljica ne prolazi vec ostaje crvena kružna promena koja se lagano širi, a gnoj se nakuplja i dalje...I ne prolazi sama od sebe, već jedino lečenjem antimikoticima (lekovi koje leče gljivice). Po tvom opisu, promene najviše liče na one izazvane Candidom i mogu se lečiti i kremama tipa Canesten, ali se ti ipak obrati lekaru da on to pogleda...
anchica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 01, 2006 7:15 pm

Post od anchica »

da u pravu si..gnoj je uglavnom tecan, i tesko prolaze, od svake koja mi je izasala je ostao oziljak, da li kao crvena tackica ili veca fleka...
dakle jeste candida...joooj :evil:
hvala za odogovor!
Odgovori