zašto iz meseca u mesec imam oskudniju i kracu menstruaciju

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
massimo
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:25 pm

zašto iz meseca u mesec imam oskudniju i kracu menstruaciju

Post od massimo »

Imam 33 g .Pre 8 godina sam lečena od steriliteta -imala sam povišen prolaktin,neprohodan levi jajovod, policistični jajnici, matrica zavaljena i povučena desno prema jajniku tada mi se mestruacija smanjivala i po broju dna i količinski..Zatrudnela sam i pre 6 g. rodila sina.Posle porodjaja oko 4 g sam bila dobro sa normalnim menstruacijam ( 7-8 dana i obilne), zatim sam imala vodenu cistu na desnom jajniku koja je pukla prilikom seksualnog odnosa. potom prošle godine sam imala upalu jajnika koja se lečila 7 meseci i jedva se smirila .u tom periodu su mi menstruacije postajale oskudnije i sa manjim br. dana.Tada su mi to tumačili trenutnim upalama. Već više od godinu dana imam tup bol sa desne strane , bolne seksualne odnose a uglavnom ibol i neprijatnost posle odnosa.Menstruacija je smanjena na 3-5 dana.Ako je 5 dana ondaje imam 1-2dana pa jedan dan prestane pa onda opet imam 4-5 dan.A količinski dnevno 1 uložak. Uvek je tačno na 28 dana.

Pre 4 meseca ustanovljena vodena cista na desnom jajniku i prepisane endometril l tablete 16 dan ciklusa 2 dnevno 10 dana i 3 meseca koristim.

Popila sam to ali nije mi bolje.I dalje imam jaku glavobolju 2 dana pre i na dan kad dobijem menstruaciju, potom taj prvi dan bukvalno imam koju kap tamno braon boje, a sledeći dan doživim nešto kao odliv u nekih pola sata i taj dan je obilno a već sledećeg 3-eg dana prestane.Osećam se iscrpljeno a bolove i dalje imam .
Kakva ispitivanja treba da radim i koji su razlozi za sve ovo? :roll:
Odgovori