Za Obgyn i druge doktore:nedoumica u vezi hlamidije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Za Obgyn i druge doktore:nedoumica u vezi hlamidije
nakon dobijenog pozitvnog rezultata testa na hlamidiju doktor mi je prepiso sledecu terapiju:vag.globule sinacilin(500mg)+nistatin ili u obzir mogu doci i vag.globule doksicilin(100mg)+nistatin 7 dana ili jedne ili druge a posle 2,3 dana ponovo test(uziman brisom kao i prvi put).Da li je ovo normalno s obzirom da sam ovde procitala da ljudi koriste po desetinu antibiotika i cekaju po nekoliko nedelja sa testiranjem.Da li da pocnem sa ovom "jednostavnom terapijom ili promenim ginekologa?inace imam 20.godina.molim vas hitan odgovr totalno sam zbunjena!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm
Draga Ivana,ja nisam dr,ali da ne bi bila dugo u zabludi,posto je rec o opasnoj infekciji,pa da ti prenesem svoje iskustvo i iskustvo drugih ljudi,koje znam:HLAMIDIJA SE LECI OBAVEZNO ANTIBIOTICIMA,UZ VAGINALETE.Bez oralne terapije,vaginalete nisu dovoljne!To je veoma vazno,da bi pocela sto pre sa terapijom i izlecila se.Ne znam koje taj dr koji ti je prepisao tu terapiju,ali posto si mlada i tek treba da radjas,nadji nekog ginekologa,koji ce brinuti bolje i strucnije o tvom reproduktivnom zdravlju!
Ja sam pila Hemomicin 4 tablete od jednom,pa ostale dve sledeci dan na 12 sati.Pa onda Dovicin 10 dana ujutru i uvece po jednu,pa onda cekas 6 nedelja,da antibiotici do kraja odrade svoje i tvoj organizam,pa se onda testiras,najbolje u drzavnoj laboratoriji.Trebalo bi da imas bar 2 vezana negativna nalaza,u roku od par meseci,bez lekova u medjuvremenu.
Lecenje mora biti sa 2 razlicita antibiotika,dovoljno dugo,da bi imalo uspeha.I uzdrzavanje od odnosa dok si na terapiji,a posle toga obavezno sa kondomom.Neki ljudi moraju da ponove terapiju,jos jedanput,ako ne uspe prvi put.
Nemoj da te sve ovo uplasi,i ja sam bila prestravljena,ali sam ovde naucila dosta toga.Vazno je da ti sad znas da je imas i da se lecis.
Zelim ti sve najbolje!
Ja sam pila Hemomicin 4 tablete od jednom,pa ostale dve sledeci dan na 12 sati.Pa onda Dovicin 10 dana ujutru i uvece po jednu,pa onda cekas 6 nedelja,da antibiotici do kraja odrade svoje i tvoj organizam,pa se onda testiras,najbolje u drzavnoj laboratoriji.Trebalo bi da imas bar 2 vezana negativna nalaza,u roku od par meseci,bez lekova u medjuvremenu.
Lecenje mora biti sa 2 razlicita antibiotika,dovoljno dugo,da bi imalo uspeha.I uzdrzavanje od odnosa dok si na terapiji,a posle toga obavezno sa kondomom.Neki ljudi moraju da ponove terapiju,jos jedanput,ako ne uspe prvi put.
Nemoj da te sve ovo uplasi,i ja sam bila prestravljena,ali sam ovde naucila dosta toga.Vazno je da ti sad znas da je imas i da se lecis.
Zelim ti sve najbolje!
ma ne znam vise sta cu sa sobom,prvo sam se lecila od hiljadu bakterija uz to se istraumirala od vaginaleta eritromicin koje su me nocima urnisale(vidim da su ljudi ovde sa njema imali slicna iskustva),a sada ovo.Prvo mi je hlamidija otkrivena slucajno,na moju inicijativu da se testiram.Od saznanja da sam pozitivna ovde sam procitala dosta o iskustvima ljudi i neke price su me zaista uplasile(mogu ti reci da mi tvoje iskustvo daje nadu i hvala sto mi uvek odgovaras na pitanja
),i onda kada sam od doktora ocekivala ozbiljnu terapiju,on je po sistemu lako cemo!posto sam iz malog grada bojim se da ako odem kod drugog dr. da on nece hteti da osporava misljenje kolege,koji je inace i nas porodicni prijatelj.

-
- Novi član
Razumem te potpuno,ali tebi treba da je najvaznije tvoje zdravlje.Ako ti te vaginalete ne odgovaraju,nemoj da ih koristis,postoji uvek neka zamena.Kod nas ti je vec postala standardna procedura,da popijes brdo antibiotika,dok se neko ne seti hlamidije,a ceste su i mesovite infekcije,pa se sve to teze leci.A sto se tice oralne terapije,moras da je ispijes,ili pokusaj da se dogovoris sa dr ili ih kupi i popij sama,ako je vec veliki problem da menjas lekara.Znam da si se istraumirala,narocito kad ne znas puno o svom problemu,ima bas raznih iskustava,ali nemoj mnogo da se obazires.Ja sam mislila,kad sam citala da je hlamidija maltene ne izleciva.Stvar jeste ozbiljna,ali ako uradis sve kako treba,bice dobro,pa makar iz vise pokusaja.
Samo se opusti i popij svoju terapiju,bez panike
Samo se opusti i popij svoju terapiju,bez panike

Draga Ivana,
Definitivno ispostuj lekara i terapiju koju ti je propisao! Na forumu, ali i uopste na netu naci ces dosta toga o hlamidiji i o njenom lecenju.
Ono sto je mene u nasoj prici o hlamidiji iznenadilo jeste saznanje da DIF metoda ispitivanja hlamidije daje do 20% lazno pozitivnih rezultata - reci Dr.Aleksica, urologa sa VMA, koji je to rekao mom suprugu kada mu je tom metodom ustanovljena hlamidija. Vec nakon jedne "doze" ponovo je radio test, istom metodom i tada mu je isti lekar rekao da DIF metoda ne daje lazno negativne vec samo lazno pozitivne rezultate.
Ne znam koliko je ovo istinito, ili nije, ja je do sada nisam imala, pa cak ni tada kada je MM otkrivena (ili nije) hlamidija.
Takodje, moj ginekolog je rekao, nakon sto je meni nalaz pokazao negativ (do sada je uvek bilo tako, na srecu), da se kod nekih zena ona ne pojavljuje jer joj pH ne odgovara?!?
Kako god, ne daj se, moras biti pozitivna i pridrzavati se terapije!
Svako dobro!
Definitivno ispostuj lekara i terapiju koju ti je propisao! Na forumu, ali i uopste na netu naci ces dosta toga o hlamidiji i o njenom lecenju.
Ono sto je mene u nasoj prici o hlamidiji iznenadilo jeste saznanje da DIF metoda ispitivanja hlamidije daje do 20% lazno pozitivnih rezultata - reci Dr.Aleksica, urologa sa VMA, koji je to rekao mom suprugu kada mu je tom metodom ustanovljena hlamidija. Vec nakon jedne "doze" ponovo je radio test, istom metodom i tada mu je isti lekar rekao da DIF metoda ne daje lazno negativne vec samo lazno pozitivne rezultate.
Ne znam koliko je ovo istinito, ili nije, ja je do sada nisam imala, pa cak ni tada kada je MM otkrivena (ili nije) hlamidija.
Takodje, moj ginekolog je rekao, nakon sto je meni nalaz pokazao negativ (do sada je uvek bilo tako, na srecu), da se kod nekih zena ona ne pojavljuje jer joj pH ne odgovara?!?

Kako god, ne daj se, moras biti pozitivna i pridrzavati se terapije!
Svako dobro!

Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
terapija koju si dobila, nije adekvatna za hlamidiju. Nistatin je za gljivice, pretpostavljam da je dat preventivno jer se od antibiotika mogu pojaviti gljivice. Sinacilin nije za hlamidiju i od toga se neces izleciti. Samo bih dodao, DIF metoda moze dati lazno pozitivan rezultat, ukoliko se ne saceka dovoljno dugo posle terapije (bar 3 nedelje), jer se ovom metodom ne razlikuju mrtve i zive celije hlamidije. Nakon tri nedelje mrtve celije nestaju, tada se vide samo zive celije, ako ih ima.
-
- Novi član