Postovani doktore!Vec ste citali neka moja pitanja,ali ovo pitanje je u vezi moje majke.Prije 20 godina pala je prilikom niskog tlaka .Verovatno zbog tadasnjeg udara nije ni znala da ce joj biti pronaden tromb u mozgu prije 2 godine 2 ipo cm.tako da je od tada jos puno puta padala dok je konacno nisu poslali na snimanje i pronasli problem i isto tako 90% zastopanu arteriju iza desnog uha tako da su joj predlozili operaciju da joj prociste tu arteriju prije tacno godinu dana.Kada je ostala u bolnici na pripremama za operaciju otac mi je umro ispred njene bolnice i ona je otkazala operaciju.Doktor koji ju je operisao rekao mi je:bez operacije daje joj 6 meseci do godinu dana i onda ce se slogirati ili ce biti trenutna smrt.Postojala je mogucnost da operacija bude otkazana jer ima veliku aritmiju,ili otkazana ili pod lokalnom anestezijom ali nema garanta.Kao sto sam rekla otkazala je operaciju i prije 3 meseca opet pala na ulici.Nasli su je gde lezi,odveli u bolnicu dali neku inekciju i to je sve.Savet joj nisam mogla dati zbog rizicne operacije a kada sam isla u maju da je vidim doktor opste prakse se cudi da je jos ziva jer kaze da ona nema otkucaje srca uopste na desnoj strani.Ponovo je isla kod specijaliste prije 2 dana i evo sta joj je reko:za operaciju ti niko ne garantuje da ce uspeti,a bez operacije za godinu dve cete se slogirati.Moga je oca to i ubilo jer bi se u obadva slucaja osecao kriv.Sta da joj kazem MOLIM VAS RECITE MI?
Da li postoji mogucnost da se slogira i zivi kao biljka ili ce biti trenutacna smrt bez operacije?Sta da radim,kako da joj pomognem?Bojim se ako ide na operaciju i dode do pomeranja tromba da ce umreti.Ima li leka?Ja ne znam sta da joj kazem! Hvala Vam na vasem dragocenom vremenu!