Besplatan zubar??

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zidar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 06, 2006 11:15 pm

Besplatan zubar??

Post od zidar »

koja populacija ima pravo na besplatnog stomatologa,
po ovom novom zakonu?
tj
ja sam strudent pa me zanima da li ja imam pravo?
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Ne znam za druge delove populacije, ali studenti sigurno placaju uslugu, kao i svi ostali gradjani, s tim sto mislim da su malko vise participirane cene stomatoloske protetike. Konkretno stanje je dosta razlicito od opstine do opstine, pa najbolje da sami pitate tamo gde pripadate.
Ima privatnih ordinacija koje imaju ugovor sa Savezom studenata, i daju popuste od 10-30%.

Ako smem da dodam, da mi ne zamerite: tendencija nase zubno-zdravstvene zastite je da se najdalje u narednih 5 godina stvori situacija kao sto je u susednim zemljama, gde je samo doslovno 2-3% stomatologa ZAISTA na budzetu, a ostali svi rade na "privatnickom" principu, bili u domu zdravlja ili u svojoj ordinaciji. U toj prici, student se tretira kao odrastao pacijent, te ne mislim da - generalno gledano - mozete ikako da se nadate besplatnim stomatoloskim uslugama. Verujte mi na rec da jako dobro znam sta govorim, da ne smaram sa detaljima. Dakle, dugorocna politika drzave je takva, a predizborna obecanja....

Svako dobro.
zidar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 06, 2006 11:15 pm

sdfggfdg

Post od zidar »

aha,

pa to sam i ocekivao...
ali sam se nadao da postoji neka ordinacija pri
studenskoj klinici...

kakve su cene kod privatnika?
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Ja znam da je vreme u kome zivimo tesko,ali kad je zdravlje u pitanju nemojte se voditi samo za cenom-pitajte prijatelje,kolege rodbinu gde popravljaju zube ,koliko dugo i da li su zadovoljni odnosom terapeuta prema njima a zatim pitajte i za cenu-slozite sve te kockice onoliko koliko vam to odgovara.A cene su razlicite od ekstremno niskih,preko realnih pa do jako visokih!!!Raspitajte se kod bliskih i poznatih.Pozdrav
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Samocena zaista nije merilo kvaliteta .
Džaba ako vam je i besplatno a ,loše uradio.POstoji više faktora,kvalitet je po meni na prvom mestu.
Obzirom da se cene ne razlikuju mnogo (govorim o normalnim ,a ne umišljenim privatnim ordinacijama) ,po meni je bolje da se raspitate,uvek je preporuka najbolja reklama.Već sam negde i rekla ,stomatologa i (kod nas žena) ginekologa,kad sam pronašla nikad više ne bih zamenila. :wink:
Odgovori