Bol sa leve strane ispod rebara

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milenaa88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 19, 2017 10:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bol sa leve strane ispod rebara

Post od milenaa88 »

Vec 10ak godina ima veliki proble. Javlja mi se bol sa leve strane uspod rebara koji je ostaj i toliko jak da sam se 2 puta obesvestila od bolova. Bila sam za to vreme ne pamtim koliko puta na UZ i lekar mi je tada rekao da umisljam da me ista boli. Jednom mi se desilo da sam zavrsila u hitnoj od bolova ali su svi pregledi bili uredni. Radila sam i snimanje barijumom i nisu nista nasli i kolonoskopiju gde je sve bilo uredno jedino imam malo vecu krivinu na debelom crevu u tom delu gde me boli pa su mi rekli da je verovatno u pitanju iritabilni kolon. Ali mi nisu rekli sta da radim kada me uhvati taj bol. To mi se desava bilo gde i zna da traje satima i tada nisam u stanju ni da hodam vec samo da lezim na desnom boku i da zabodem ruku sto vise ispod rebara i kada krene da me popusta imam strasne gasove. Ako imate neki savet dobro bi mi dosao. Inace ne pijem gazirano i ne jedem grickalice sem slatkise koje sam dosta smanjima ali mi se bol vraca...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Bol sa leve strane ispod rebara

Post od aaaca »

Каква ти је столица?
milenaa88
Novi član
Novi član

Post od milenaa88 »

Uredna je i na 6 meseci vadim sanitarnu tako da je u redu i sto se toga tice.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ништа ми не значи "уредна". Колико је честа, да ли је тврда, мекана, пролив...?
milenaa88
Novi član
Novi član

Post od milenaa88 »

Ima stolicu skoro svakog dana i uglavnom je tvrda.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Е видиш, то није уредна столица. Мораш да се решиш тврде столице нарочито због оне аномалије дебелог црева у виду веће кривине. Вероватно тврда столица наиђе на ту кривину и изазива велике болове. Ако се ту заглави биће гадно.

Узми да свакодневно поједеш по прегршт куваног кукуруза у зрну и повећај унос чисте воде. Узгред, колико пијеш течности и шта пијеш?
milenaa88
Novi član
Novi član

Post od milenaa88 »

Popijem mozda 1l vode dnevno,sokove jako retko pijem. Probala sam da pijem 2l dnevno ali mi nije projalo bilo mi je muka i isla sam da piskim na pola sata pa mi je lekar rekao da mi je verovatno taj 1l dovoljan. Jel kuvani kukuruz palenta ili nesto drugo?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Колико си тешка и висока?

То што си често ишла да пишкиш и реакција лекара на то, говори у прилог томе да треба да поведеш рачуна шта слушаш тог твог лекара. Нагло повећање уноса воде у организам мора да изазове често мокрење. Дакле треба постепено да повећаваш унос воде али треба и да одабереш воду која ти неће сметати. Ја пијем око пет литара Пролом воде дневно а могу да пијем и Росу. Од чесмоваче ми је мука, укратко.

Што се тиче кукуруза, написао сам кукуруз у зрну. Дакле није ни палента ни качамак ни брашно него зрно.
Odgovori