Pomoc,savet

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marko3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2016 7:58 am

Pomoc,savet

Post od Marko3 »

Pozdrav. Pre 2 meseca sam imao operaciju debelog creva (samo se uvrnulo jer imam anatomski izduzeno debelo crevo koje nisu hteli da secu jer sam,kako kazu,suvise mlad 22godine imao sam tada i veliki problem sa gasovima,stomak mi je bio naduven kao balon,doktori su se cudili kako neko moze imati toliko gasova u sebi) inace, crevo mi je zdravo.E sada to je proslo,vratio sam se u normalu,strogo sam se pridrzavao ishrane i svega sto su mi rekli doktori,nisam imao nikakvih problema,stolica mi je redovna,nemam nadimanja,gasove,bolove i slicno ali prilikom zadnjeg praznjenja sam primetio svetlo crvenu krv nakon vrsenja nuzde (inace mala kolicina), nisam imao bolove prilikom praznjenja,samo neprijatnost sam osecao oko anusa (ne znam kojom recju opisati to,neprijatan osecaj ali nije bol) inace ovo je prvi put da mi se ovo desilo nakon operacije,desavalo mi se par puta pre svega toga,trebam li brinuti?

E da :) kada vec pokrenuh temu da pitam jos nesto.Da li je neko imao slican problem (da mu je izduzeno debelo crevo i da je se uvrnulo,kako ste se nosili sa tim i da li vam se nekada ponovilo?)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Pomoc,savet

Post od aaaca »

Вероватно спољашњи хемороид.
Marko3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 09, 2016 7:58 am

Post od Marko3 »

Možda, trebam otici na pregled kod hirurga koji me je operisao,no počinje sa radom sledece nedelje,sad je na odmoru.
Pored tog krvarenja,koje je nekad bude malo nekad malo vise i koje mi se javlja nakon vrsenja nuzde zna se javiti i pre samog vrsenja nužde.
Imam i sve učestaliju stolicu,koja je normalne boje i nije tvrda niti je proliv,ali količinski dosta se ispraznim kao da se nisam praznio 2-3 dana.
Sta bi mogla predstavljati ta 2 simptoma?
1) Svetlo crvena krv nakon ili pre vrsenja nužde
2) Učestalo pražnjenje 3x dnevno (nije dijareja,nije tvrda stolica)
Da napomenem da se ne naprežem prilikom vrsenja nužde niti pre i posle toga imam bolove,grčeve niti ista slično.
Svakako cu posetiti hirurga kada počne da radi,nebih isao kod drugih jer me je ona operisala i videla je u kakvom stanju mi je crevo,rekla je da je zdravo pa mi je to olaksavajuca okolnost no mota mi se sada po glavi pitanje.Može li se prilikom operacije videti da li crevo ima polipe i slično ili se to samo vidi odredjenim pregledima,tada sam to zaboravio pitati,nekako se uvek unervozim i zaboravim da pitam ono sto želim.
Zar bas nikog nema sa sličnim iskustvom,ili da da neki savet?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако пре столице имаш крварење онда оно нема везе са кретањем столице кроз дебело црево што значи да постоји неко оштећење које крвари само по себи.

Мислим да треба добро да поведеш рачуна јер ако ти се крварење нагло повећа морао би одмах на хитну јер би иначе могао да искрвариш. Препоручујем ти да се не удаљаваш од места где ти могу пружити хитну помоћ, а код тог твог хирурга одмах - чим се врати.
Sneza81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2016 8:49 pm

Post od Sneza81 »

Marko3, ja imam izduzeno debelo crevo i strasne probleme, spremaju me za operaciju jer kazu da je to jedino resenje za ovaj problem, ako ima neko neki savet neka pise, ocajna sam, imam nadutost, bolove, ceo stomak mi je naduven, ako moze marko neka mi se javi, puno bi mi znacilo.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

А да узмеш белога лука по оном принципу гутања а не жвакања, као што сам ти писао?
Odgovori