Molim za odgovor, vrlo sam zabrinuta!
Imam 33 godine, do sada nisam ostajala u drugom stanju ali bih to sad zelela. Problem je sledeci: u proteklih godinu dana sam stalno imala problema sa banalnim infekcijama koje nikako da saniram-lecila sam se skoro godinu dana od VI grupe vag. sekreta, pa su se u dva navrata javili i kondilomi pa sam isla na tretiranje radiotalasima, a jednom sam imala temperaturu (37-37,5) koja je trajala mesec dana sa sasvim normalnim lab. nalazima( nije se javila u slicno vreme kada i kondilomi). Te tegobe sam zasad izlecila.
Uz sve to, skoro sam radila TORCH test i ono sto me je zabrinulo je granicna vrednost Toxo IgM (uz pozitivan Toxo IgG, sto sam i pretpostavljala jer dugo imam macke). HIV ELISA test je negativan.
U stanu imamo mace koje redovno ide kod veterinara i kojeg ne bih volela da se odreknem.
Pre nekih 5 meseci mi je pronadjen dobro vaskularizovan miom u miometrijum velicine 18x20 mm.
Do pre godinu dana, nikad nisam imala problem sa imunitetom niti ozbiljnijih oboljenja. Nisam alergicna i ne uzimam nikakve lekove.
Zbog svog oslabljenog imuniteta,bojim se ponovne reaktivacije toxoplazme u trudnoci. Kako to mogu da sprecim? Citala sam o lecenju Bactrimom, razmisljam o Ig imunizaciji...Sta je najbolje uciniti?
Puno hvala!
Oslabljen imunitet i trudnoca
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik