Postovani doktore
Vec duzi niz godina patim od bolova u vratu.Do sada sam obavila pregled magnetne rezonance ( samo C5-C6 vratne kraljeznice),takodje i spinalni kanal.Pokazalo se da je sve u najboljem redu,sve normalno.Inace,ovaj pregled sam dobila tako sto je sumnja bila na discus prolaps,jer mi je ranije na obicnom rengenu naznacen " malo izlizan diskus na C5.
Krvna slika je takodje u redu.Inace, zivim u zemlji ,gde je jako tesko doci do detaljnijih pregleda.Prosto neverovatno!
Mene ovi bolovi mnogo muce,oni su svakodnevni ,iz dana u dan.Kad je lose vreme jos vise osjecam bol,tada mi se zna pojaviti osecaj zarenja ( u desnoj ruci).Isto tako ujutro se budim sa pritiskom u rukama ( iznad lakta) i to traje 3-4 sata.Mene svi ovi simptomi mnogo brinu,jako sam uplasene ,od kako imam ovo bolove sa vratom u meni se probudio strah ,cini mi se da cu da poludim.Nikad nisam obavila pregled krvnih sudova,niti mi je to iko od ovih doktora ikad preporucio.Trazila sam pregled krvnih sudova ,medjutim doktor kaze da to nema veze sa mojim simptomima.
Sta Vi mislite o ovome svemu.
Zahvaljujem se na odgovoru.
Bolovi u vratu
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
U kojoj zemlji zivite? U Zimbabveu? Pozdravite doktora 
Imate najverovatnije cervikobrahijalni sindrom, pritisak na korenove nerava koji vode u ruke, a u nivou te vratne diskopatije. Uzmite miorlaksante, antireumatike i spolja antireumatske kreme, kao i komplet vitamina B. Istezite se kao kada se beru jabuke ili kruske sa najvise grane. lezite na trbuhu sto vise, promenite jastuk, potrazite relaksacione masaze - nikako veznbe jacanja vratnih misica, verovatno su vec upaljeni...
Vratnu cirkulaciju treba snimiti svakako.
Pozdrav!

Imate najverovatnije cervikobrahijalni sindrom, pritisak na korenove nerava koji vode u ruke, a u nivou te vratne diskopatije. Uzmite miorlaksante, antireumatike i spolja antireumatske kreme, kao i komplet vitamina B. Istezite se kao kada se beru jabuke ili kruske sa najvise grane. lezite na trbuhu sto vise, promenite jastuk, potrazite relaksacione masaze - nikako veznbe jacanja vratnih misica, verovatno su vec upaljeni...
Vratnu cirkulaciju treba snimiti svakako.
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.