Shomy napisao:Kuperoza nije medicinska dijagnoza. Vi ili imate rosaceu ili nesto drugo. Ukoliko postoji karakteristicno crvenilo sa papulama ili teleangiejtazijama onda je to rosacea. Roakutan ne izaziva rosaceu, ali istina je da crvenilo tokom terapije bide intezivnije. Roacutan u nizim dozama moze da se koristi i u terapiji rosacee. Ne znam koja Urage krema Vam je preporucena? U svakom slucaju Vam je potreban pregled i propisivanje terapije. Rosacea ne moze da se izleci, ali moze vrlo lepo da se dezi pod kontrolom.
Hm... uf!

Dermatolog mi je na napisao dijagnoza kuperoza. Pa sad ... ne znam.

Kapilari su mi vidiljivi povremeno... nemam bubljice osim par tokom pms i nakon krema koje mi ne odgovaraju. Pojedini delovi lica su mi crveni, nekad manje, nekad vise.. ne znam vec vise ni sama. Roakutan sam pre par god koristila zbog akni.
Uriage krema za osetljivo kozu sklonu crvenilu... ova:
http://www.uriage.com/AA/en/products/ro ... i-rougeurs
S obzirom da je tu rec o kapilarima ja sam smislila da treba kod kardiologa da odem. Te i bejah danas a on mi tako svasta naprica... uglavnom i on je odreagovao u fazonu da on ne zna sta je kuperoza: - ˝svasta cu ja u zivotu cuti ˝ i prepisao mi diuretike a moj krvni pritisak nizak i svasta nesto... totalno me istraumirao. 1001 analizu treba da radim.
da mi presede bavljenje sobom...