Sada baš detaljno i ne mogu ali evo okvirno neko objašnjenje.
Naravno da se sve pre upotrebe pere

sada ne znam da li postoje neki posebni načini pranja povrća i voća ali svakako nista se bez ˝čišćenja˝ne koristi. Sve što može perese se u 3 vode - npr.

Ne koristim organsko voće i povrće, pre svega jer nisam u mogućnosti a i nekako ne verujem da našim proizvodjačima organske hrane, takodje mislim i da je naše zemljište i vazduh i voda zagadjeni sasvim dovoljno pa da ne bude to sve organsko. No, naravno to ne znači ni malo da kada god jesam u prilici uzmem nešto što jeste organsko.
Koristim svo povrće, pretežno kuvano, bareno, pečeno ( u rerni). I živo, naravno.
Dakle ne blendiram, već obično ˝po naški˝

spremam. Ne jedem jedino pasulj i grašak jer imam mučninu i boli me želudac od njih.
Od začina pretežno koristim sušene, seckane biljčice. Mirodjija, Bosiljak, Origano, Kari, Djumbir najviše.
Koristim Suncokretovo, Maslinovo i Kokosovo ulje. Trudim se da sto bolje iskalkulišem tako da ni jednog ne bude previše. Uz salate najvise volim maslinovo, dok uz meso kokosovo. Suncokretovo..pa...recimo za ostalo.
Jedem bar jednom nedeljno ribu. Pre svega recnu(najdostupnija mi je).Od morske pastrmku, tunjevinu (jedem je jer mi prija ali sve to sto je u konzervi mi takodje baš ne uliva poverenje).
Što se mesa tiče najčešće pileće belo meso pečeno i mleveno meso. E sada volim ja još tu par stvari ali to toliko retko koristim da nije važno sada spominjati ih. Često kombinujem npr povrće sa jednim od ova dva mesanca.

Npr punjene paprike, tikvice, patlidzan...
JEdnostavno imam periode u mesecu tokom kojih mi organizam trazi jaču hranu tada moram jednostavno mleveno meso svinjsko jer usuprotnom nemam snage,blogu drhtavicu osetim, ispadaju mi stvari iz ruke....
Mlečno retko ali... pavlaku (ne najmasniju), beli sir, vocni jogurt...
Najčešće crnu čokoladu i plazmu od slatkog.
Svaki dan caj od djumbira, grejpa i limuna.
Voće moram da priznam da retko, ne znam nemam naviku ali jedem sve.
U proseku 1,5l vode( ne mogu prolom-znam cudno ali ne mogu) kupovne- najčešće je to rosa.
1-2 kafe dnevno, zimi do 3.
To je to.
I da, moram da napomenem da nisam zbog nekih ubedjenja ili ovako počela da se hranim već sam jednostavno pratila svoj organizam. Postepeno je nekako sam odbacio mnogo stvari.
Krvna slika mi je savrsena.168cm/57kg.

Znam da se i to često pita.
UF! Detaljinije ne mogu. :/
daaa... i zaboravila sam da većinu hrane jedem bez hleba ,a kada baš moram to je integralni hleb sa semenkama.
Jedem i ovsene pahuljice, badem ponekad umesto badema kikiriki ili lešnik. to sve uzimam u zdravoj hrani na merenje pa uglavnom smutim sa mlekom. ponekad pravim od pahuljica i banana ili jabuka kolacice.