hitno potreban odgovor

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
olivera29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 05, 2005 11:01 am

hitno potreban odgovor

Post od olivera29 »

Pozdrav svima na forumu,

Sutra mi je termin za porodjaj, no kako vidim verovatno nece to jos.
Uzela sam uput za stacionar za porodiliste u gradskoj bolnici na Zvezdari, jer mi je ona najbliza a i cula sam da je dobar kadar u njoj. Posto sam trudnocu vodila u domu zdravlja, interesuje me koji je dalje postupak sa gradskom bolnicom.
Otisla sam jedan dan da se raspitam, sestra ili babica sa saltera mi je rekla da cekam da pocnu kontrakcije pa da dodjem da se porodim. Na pitanje da li ce neko da me pregleda do porodjaja (CTG, ili neki vaginalni pregled, kontrola plodove vode..), ona mi je rekla da se to ne radi posto imaju jedan CTG u porodiljskoj sali. i rekla mi je da nema pregleda dok mi porodja ne krene.
Verovatno nemam razloga za brigu ali nekako mi je malo sumanuto da budem potpuno bez kontrola ukoliko prenesem trudnocu. Da li znate kome mogu da se javim da me pregleda i prekontrolise ukoliko bude potrebno I kada je uopste normalno da se javim prvi put?
Inace imam urednu trudnocu i privatno sam uradila CTG pre nedelju dana , na njemu je sve OK.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Dobro je sto ste uradili CTG, ali generalno za brigu nema, ukoliko ne protekne vise od 5 dana , od ocekivanog termina za porodjaj. Tada se ponovo javite u Gradsku bolnicu. Vecina se porodi u okviru +- 7 dana, od ocekivanog termina, jer taj termin nije individualno izracunat za svaku osobu, vec po formuli, prema terminu poslednje menstruacije.
Odgovori