Savet?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Savet?

Post od secerko75 »

Da li neko poznaje doktora sportske medicine koji moze da mi pomogne sa savetima,naime trebaju mi saveti o dodatnom unosu ugljenig hidrata tokom dugih trcanja i voznji biciklom.Kako da unesem ugljene hidrate nakon sat vremena trcanja ,da ih uzmem bez inzulina ne ide a nezgodno je da ga nosim sa sobom;ili jednostavno moram tako?, pa me interesuje da li neko ima iskustva po tom pitanju ili zna nekog da mi pomogne.Obicni doktori ne znaju da mi pomognu,oni mi kazu da ne vezbam toliko a ja bas hocu jer se mnogo bolje osecam,pogotovu psihicki.
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Ja mislim da mozes da uzmes manju kolicinu u.h. posle ili u toku trcanja jer ionako potrosis svoje zalihe. Ja uvijek posle pola etape (30-40 min) uzmem dvije banane ili energetsko/proteinski napitak i nastavim jos jedan krug, a trcim bez inzulina (skinem pumpu). Kasnije uvijek jedem i uzmem inzulin i funkcionise relativno dobro.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja sam to stavila u svoju knjigu. Mogu da ti pošaljem samo tabelu vezanu za fiz. aktivnost i UH, ako ne bi da je kupuješ.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
secerko75
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Okt 22, 2004 10:53 pm

Post od secerko75 »

Ako moze tabela ...
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt: