Molim vas za savet..
Pre nekoliko godina sam operisala cistu na oba jajnika. Pri tom je kao sto dobro znate odstranjen i jedan povrsinski deo jajnika. Imam konstantne bolove u predelu jajnika, osetljiva sam na promenu vremena...vremenom sam postala imuna na takvu vrstu bolova, pa vise i ne obracam paznju. Da li bi ste mogli da mi objasnite posledicu ovakve vrste operacije na funkcionisanje reproduktivnih organa? Koje sve testove bi trebalo da odradim kako bih bila sigurna da je sve u redu i da mogu imati potomostvo. Cime se to dokazuje?
Hvala puno....
POzdrav
molim vas za OBGYN
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
niste napisali koliko imate godina ? jer godine vise nego ista uticu na Vasu sposobnost da ostanete u drugom stanju.
Ako su to bile pretpostavljam folikulinske ciste, nije ih uopste trebalo odstranjivati ukolik nisu bile vece od 6 cm, a ako su odstranjene tkivo jajnika je jos uvijek ostalo i funkcionise normalno, jer drugacije ne biste imali menstruaciju !
Sto ce tice bolova oni mogu biti uzrokovani priraslicama koje su se stvorile u procesu zarastanja tkiva.
Da li mozete da ostanete trudni, ne mozete da znate dok ne pokusate ! i to bar u toku godinu dana biti seksualno aktivni bez koristenja kontracepcije, prije toga niko ne bi trebalo da radi bilo kakva ispitivanja.
Srecno
Ako su to bile pretpostavljam folikulinske ciste, nije ih uopste trebalo odstranjivati ukolik nisu bile vece od 6 cm, a ako su odstranjene tkivo jajnika je jos uvijek ostalo i funkcionise normalno, jer drugacije ne biste imali menstruaciju !
Sto ce tice bolova oni mogu biti uzrokovani priraslicama koje su se stvorile u procesu zarastanja tkiva.
Da li mozete da ostanete trudni, ne mozete da znate dok ne pokusate ! i to bar u toku godinu dana biti seksualno aktivni bez koristenja kontracepcije, prije toga niko ne bi trebalo da radi bilo kakva ispitivanja.
Srecno
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn